Šport > Košarka
20476 ogledov

Gobert pojasnil, zakaj je Dončić lahko samo tiho

Rudy Gobert Print Screen
Zvezdnik Utah Jazz je po zmagi nad Dallas Mavericks spregovoril o odmevnem dvoboju z Lukom Dončićem.

Trikratni najboljši košarkar lige NBA Rudy Gobert (2018, 2019, 2021) je v zaključku srečanja med Dallasom in Utahom uspešno "zaklenil" Luko Dončića ter s tem odigral ključno vlogo pri zmagi njegovega moštva.

Taktika Utaha se je izkazala za pravilno, saj je imel slovenski košarkar obilico težav pri zaključevanju napadov.

Luka Dončić NBA Šport Izjemno pomembna tekma je bila odločena v zadnji minuti

"Lukase zaveda, da mu želim preprečiti met s korakom nazaj, jaz pa vem, da bo poskušal med prodorom uporabiti moje telo in se nato ustaviti. Pomembno je bilo, da sem ohranil ravnotežje in absorbiral kontakt. Potem me je poskušal spraviti v zrak, zato sem moral ostati na tleh," je obrambno strategijo opisal Francoz.

"Krivim Bleacher Report"

Okoli Goberta se v košarkarski javnosti pogosto krešejo mnenja, saj si strokovnjaki niso enotni, ali je zvezdnik Utaha res vreden treh priznanj za najboljšega obrambnega košarkarja lige. Pri tem mu očitajo predvsem nezmožnost pokrivanja branilcev na polrazdalji, a je v dvoboju z Dončićem uspel vsaj začasno zapreti usta dvomljivcem.

"Številke mi govorijo v prid, a iz nekega razloga ... Za to krivim Bleacher Report. Vtis, ki so ga ustvarili o meni, nikoli ni sovpadal z dejanskimi številkami. Upam, da bodo v prihodnje bolje opravljali svoje delo in izpostavili dobre akcije," je dejal 29-letnik.

Luka Dončić Rudy Gobert Kdo ima prav? Šport O tem, kar je Gobert storil Dončiću, govori celotna NBA

Dotaknil se je tudi domnevno spornega sodniškega kriterija, nad katerim se je po tekmi pritoževal Dončić. "Nisem sodnik. Tekma je bila zelo fizična. Luka vedno zelo učinkovito uporablja svoje telo in odriva z roko. Če sodniki ne kaznujejo odrivanja, potem ne bi smeli kaznovati ničesar. Razen če gre za osebno napako, vendar menim, da kontakt ni bil dovolj močan. To je del igre. Mislim, da tekme niso izgubili v enem napadu. Luka ima pravico, da je frustriran."

Rudy Gobert | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.