Šport > Košarka
10029 ogledov

Trener, ki je odpisal Dragića, dobil sanjsko službo

Nick Nurse Profimedia
Nick Nurse je postal novi trener Philadelphia 76ers.

Philadelphia 76ers so za svojega novega trenerja košarkarske ekipe NBA izbrali Nicka Nursa, poročajo ameriški mediji. Petinpetdesetletnik je bil nazadnje glavni trener pri Toronto Raptors in je leta 2019 s kanadsko ekipo nepričakovano osvojil njen prvi in edini naslov prvaka severnoameriške lige NBA.

Nurse bo pri Philadelphii nadomestil Doca Riversa, s katerim so se 76ers razšli po vnovičnem razočaranju in porazu v polfinalni seriji vzhodne konference proti Boston Celtics. Philadelphia je sicer že nekaj časa polna zvezdnikov, med drugim zanjo igrata tudi aktualni MVP Joel Embiid ter nekdanji MVP James Harden. A ekipa iz "mesta bratske ljubezni" vseeno v zadnjih letih nikakor ne uspe priti do željenih rezultatov.

Nurse, ki je bil zelo iskan na trgu trenerjev, bo poizkušal to spremeniti, saj očitno verjame v kvaliteto svojih novih varovancev. Po poročilih ameriških medijev naj bi zaradi Philadelphie zavrnil celo ponudbo ekipe Phoenix Suns, ki si je želela, da bi poveljeval zvezdnikom Kevinu Durantu, Devinu Bookerju, Chrisu Paulu in DeAndreju Aytonu (če slednji ostane pri Phoenixu).

Nick Nurse | Avtor: Profimedia Profimedia

Nurse je sicer bil pet let glavni trener Toronta (ter pred tem pet let pomočnik Dwanu Caseyu pri tej kanadski ekipi) in v tem času dosegel najboljši odstotek zmag v zgodovini moštva, leta 2020 pa je bil izbran za najboljšega trenerja lige. Istega leta je tudi vodil eno izmed moštev na tekmi vseh zvezd.

Tekom svoje trenerske kariere je poleg nekaterih kolidžev in ekip v razvojni NBA G ligi vodil tudi nekaj moštev iz Evrope, predvsem iz Anglije ter tudi Belgije. Je tudi aktualni selektor kanadske reprezentance ter edini trener v zgodovini, ki se lahko pohvali z naslovom v NBA in razvojni NBA G ligi.

Slovenci pa smo si Nicka Nursa najbolj zapomnili po tem, da je po vsega nekaj tednih ter zelo solidnih nastopih brez pravega razloga iz ekipe odstranil našega legendarnega kapetana Gorana Dragića, ko je bil Slovenec pol sezone član Toronta.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:10 30.maj 2023.

    Oprosti Dragić,hvala za vse, ampak tvoj čas se je iztekel.

Sorodne novice