Šport > Košarka
8171 ogledov

Jokić podrl multimiljarderja in zakuhal odmeven incident

Nikola Jokić Denver Nuggets Phoenix Suns Profimedia
V noči na ponedeljek sta se odvili dve zanimivi tekmi končnice v ligi NBA.

Košarkarji Denver Nuggets so v polfinalu zahodne konference po dveh uvodnih zmagah proti Phoenix Suns tokrat zabeležili še drugi poraz, tako da je boj na štiri zmage izenačen na 2:2.

Sonca, ki so spet igrala brez bolnega Chrisa Paula, so v razprodani domači dvorani Footprint Center na četrti tekmi zmagala s 129:124, Kevin Durant in Devin Booker pa sta vsak dosegla po 36 točk.

Gostom, za katere Slovenec Vlatko Čančar tudi tokrat ni igral, ni pomagalo niti izjemnih 53 točk srbskega zvezdnika Nikole Jokića ob metu iz igre 20-30.

Jokić si je pomagal tudi s trdo, fizično igro, da je prišel do koša, na eni točki je celo iztrgal žogo iz rok lastniku Suns Matu Ishbii, potem ko je šla žoga zunaj igrišča, zaradi česar si je prislužil tehnično napako.

Mat Ishbia je lastnik in vodja uprave podjetja United Wholesale Mortgage. Po Forbesu je vreden malce manj kot pet milijard evrov.

"Ustvarjal sem si mete in napadal. Bil je eden takšnih večerov," je po tekmi dejal Jokić, Jamal Murray pa je za Nuggets dodal 28 točk in sedem podaj.

Naslednji dvoboj bo v Denverju v noči na sredo po srednjeevropskem času.

Smart malce prepočasen

Že pred tem so na vzhodu košarkarji Philadelphia 76ers izenačili dvoboj proti Boston Celtics. Moštvo pod vodstvom Joela Embiida in Jamesa Hardna je v zadnji četrtini sicer zapravilo visoko prednost 16 točk, a v podaljšku zmagalo s 116:115.

Harden je dosegel 42 točk in tudi odločilni koš gostiteljev za zmago. Na drugi strani je bil met Marcusa Smarta za delček sekunde prepozen in njegov koš ni štel. Embiid je k zmagi dodal 34 točk, pri Keltih je bil s 24 točkami najuspešnejši Jayson Tatum.

"Vložil sem delo, gre le za to, da sem agresiven. Želim zmagati," je dejal Harden: "In danes je bila za nas odločilna tekma - ali zmagati ali umreti. Zmaga nam daje ogromno samozavesti."

Zdaj se dvoboj vrača v Boston, kjer bo v noči s torka na sredo na sporedu peta tekma.

NBA, izida:

POLFINALE VZHODA:
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 116:115 (podaljšek)  /2:2/

POLFINALE ZAHODA:
Phoenix Suns - Denver Nuggets 129:124  /2:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice