Šport > Košarka
21046 ogledov

Luka nujno potrebuje pomoč, z Dallasom se povezuje ta dva superzvezdnika!

Khris Middleton in DeAndre Ayton Profimedia
NBA strokovnjak je razkril, katera dva košarkarska zvezdnika se v zadnjem času povezuje z morebitnim prestopom k Dallasu.

Dallas Mavericks so se po sezoni polni razočaranj znašli v precej zapleteni situaciji. Na svojem spisku imajo sicer dva izmed najboljših igralcev na svetu, ki pa na igrišču vsaj zaenkrat še nista "kliknila" ter se najbolje ujela, medtem ko se poleg Luke Dončića in Kyrieja Irvinga v ekipi nahaja še en kup podpovprečnih igralcev, ki slabo dopolnjuejo igro vsojih dveh zvezdnikov.

Mavericks imajo tako pred novo sezono v svoji ekipi številne luknje, ki jih bodo želeli pokriti, veliko pa bo odvisno od sreče in "loterije", ko bo žreb določil, kateri izbor bodo Mavs imeli na prihajajočem naboru. Dallas je namreč zavoljo nabora 2023 celo žrtvoval svojo letošnjo sezono in se namerno ne uvrstil v končnico, da bo le imel boljše možnosti pri žrebu pozicij izbora na naboru.

Dallas ima namreč s plačami svojih trenutnih košarkarjev precej zapolnjen dovoljeni proračun (salary cap space), prav tako pa v svoji ekipi nima veliko zanimivih igralcev, ki bi se jih dalo zamenjati. Ravno zato so pri Dallasu dajali tolikšen poudarek letošnjemu naboru, saj je najlepša priložnost, da nekoliko okrepijo svoj kader.

A vseeno so se v zadnjem času pojavile govorice, da bodo kljub slabi poziciji na tržišču, Mavericks vseeno iskali svojo priložnost za prihod še kakšnega košarkarskega zvezdnika. Po poročanju Tima Cata iz The Athletica naj bi pri Dallasu močno zagrizli za centra ekipe Phoenix Suns DeAndreja Aytona ter zvezdnika ekipe Milwaukee Bucks Khrisa Middletona.

"Med imeni, ki so priplavala na dan, kot možne okrepitve Dallasa, sta tudi Phoenixov DeAndre Ayton in Milwaukeejev Khris Middleton. Toda če sta tudi sama igralca zainteresirana za selitev v Dallas in če ima slednji sploh sredstva, da ju pridobi, pa bo znano šele poleti," je zapisal novinar The Athletica.

Cato je med drugim še omenil, da Dallas sicer nima ravno velikega števila na trgu zanimivih igralcev, a da so Tim Hardaway jr., Josh Green in Jaden Hardy vseeno zanimivi precejšnjemu delu lige in bi se jih dalo "zapakirati" v menjavo za kakšnega zvezdnika.

Če si Mavericks namreč resnično želijo že to poletje pripeljati katerega izmed prej omenjenih zvezdnikov, bodo namreč zelo verjetno morali poseči po menjavi, saj je Ayton za Phoenix vezan še za naslednje tri sezone.

Malce drugačna pa je zgodba z Middletonom, ki ima možnost, da podaljša svojo trenutno 40 milijonov vredno pogodbo z Milwaukeejem še za eno leto, ali pa se preizkusi na trgu prostih igralcev. Seveda bi se v tem primeru Dallas moral znebiti Tima Hardawaya jr. in Davisa Bertansa z njunima smešno visokima pogodbama, da sprosti prostor za Middletona.

Zvezdnik Milwaukeeja je sicer letošnjo sezono, kjer je imel kar nekaj težav s poškodbami in je nastopil na vsega 33 tekmah, zaključil s povprečjem 15,1 točk, 4,2 skokov in 4,9 asistenc na tekmo, kar je bila njegova najslabša sezona v zadnjih šestih letih. Ayton, ki je bil leta 2018 izbran kot prvi na naboru, na katerem je bil kot tretji izbran naš Luka Dončić, pa je letošnjo sezono zaključil s povprečjem 18 točk, 10 skokov in 1,7 asistenc na tekmo, obenem pa igra na poziciji centra, kjer Dallas nujno potrebuje pomoč.

Pred Dallasom je tako izjemno zanimivo poletje, kjer bodo najprej poizkušali podaljšati pogodbo s Kyriejem Irvingom, nato pa naj bi vsaj po poročilih Cata vstopili v resen lov za še kakšnim "kapitalcem". A podobno se je govorilo že vsako poletje po Lukovem prihodu, a se vodstvo Dallasa vsaj zaenkrat še ni izkazalo. Le upamo lahko, da bodo letos bolj uspešni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • dusan72 06:00 03.maj 2023.

    Tale vsakoletna ugibanja so brezvezna. Prej ali slej bo Luka dojel, da potrebuje drugo ekipo, če želi poseči po prstanu. Teli pri Dallasu sami neki "teoretiki" a preveč denarja in eksperimentirajo. V njegovi koži bi bil tudi sam mogoče v ...prikaži več dilemi. Plača je vrhunska, perpektive pa zgleda, da ni. Lahko pa "potrpi" in pametno ravna z denarjem še ti dve leti ali kolikor ga veže pogodba"... Potem pa drugam.

Sorodne novice