Šport > Košarka
1287 ogledov

Po stopinjah Luke Dončića! Mladi zvezdnik prejel veliko priznanje

Paolo Banchero Profimedia
Banchero je bil izbran za najboljšega novinca sezone NBA. To prestižno priznanje je leta 2019 prejel tudi Luka Dončić.

Paolo Banchero je najboljši novinec sezone 2022/23 v NBA, je objavila severnoameriška košarkarska liga. Član Orlando Magic je bil lani tudi prvi na naboru novincev pred začetkom ligaške sezone, dobil pa je kar 98 od 100 možnih prvih mest v glasovanju, tako da je bil zelo blizu tega, da se pridruži Ralphu Sampsonu, Davidu Robinsonu, Blaku Griffinu, Damianu Lillardu in Karl-Anthony Townsu, ki ostajajo edini košarkarji, ki so bili soglasno izbrani za novince leta.

Dvajsetletni Banchero je v povprečju na tekmo dosegel 20 točk, 6,9 skoka in 3,7 podaje in bil osrednji igralec moštva že v svoji krstni sezoni v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Že na prvi tekmi je zbral 29 točk, devet skokov in pet asistenc. Skupaj je več kot 20 točk dosegel na 40 tekmah. S tem se je na prvem mestu novincev izenačil z LeBronom Jamesom.

Drugi v glasovanju je bil član Oklahome Jalen Williams, tretji pa Utahov Walker Kessler. Williams, ki je bil na naboru izbran kot 12., je sezono zaključil s povprečjem 14,1 točk, 4,5 skokov in 3,3 asistenc. Kessler, katerega so šele kot 22. izbrali Memphis Grizzlies, a ga nemudoma zamenjali k Minnesoti Timberwolves, katera ga je poslala dalje k Utah Jazz, pa je povprečno beležil 9,2 točk, 8,4 skoke in 0,9 asistenc na tekmo. Kessler je bil tudi razlog, da ni bil Banchero za novinca leta izbran soglasno, saj je pri glasovanju pobral dve izmed možnih stotih prvih mest.

Leta 2019 je to prestižno nagrado osvojil tudi slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić, ki je v sezoni 2018/19 povprečno dosegal 21,2 točk, 7,8 skokov in 6 asistenc na tekmo.

Luka Dončić, novinec leta | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice