Šport > Košarka
1639 ogledov

Kaj hudiča delajo NBA sodniki? Enega pustili, drugega pa ...

Joel Embiid Nets 76ers Profimedia
Na eni od tekem končnice smo bili priča nenavadnemu sodniškemu kriteriju.

V noči na petek po srednjeevropskem času je bila v New Yorku odigrana tretja tekma serije prvega kroga Vzhoda lige NBA med Brooklyn Nets in Philadelphia 76ers. Gostje so srečanje dobili (97:102) in povedli s 3:0 v zmagah.

Srečanje je zaznamoval čuden kriterij sodnikov, posebej opazen pri postopanju z obema največjima zvezdnikoma Philadelphie.

PREBERITE ŠE: Dragić delil anekdoto o Dončićih, Antetokounmpo le debelo pogledal

Že na začetku tekme je center Mrežic Nick Claxton po koncu ene od akcij stopil čez Joela Embiida, kar Kameruncu seveda ni bilo všeč. Odzval se je impulzivno in Claxtona brcnil v mednožje. Začuda so mu sodniki prisodili le "flagrant 1", torej manjšo nešportno napako, po kateri je lahko nadaljeval z igro.

Ob koncu tretje četrtine je sledila nova čudna odločitev. Pri driblingu je James Harden z levo roko rahlo udaril Royca O'Neilla v moškost, kar so delilci pravice videli kot "flagrant 2" in izključili izkušenega organizatorja igre.

Četrta tekma, ki bo prav tako odigrana v New Yorku, se bo začela v soboto ob 19. uri po srednjeevropskem času.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice