Šport > Košarka
348 ogledov

Prvaki v velikih težavah, Draymond izključen

Joel Embiid 76ers Nets Profimedia 76ers so bili še drugič zanesljivi.
V noči na torek sta bili v ligi NBA odigrani dve tekmi končnice.

Ekipa Philadelphia 76ers je v prvem krogu končnice lige NBA doma še drugič v nizu premagala Brooklyn Nets, bilo je 96:84, ter na vzhodnem delu lige vodi z 2:0 v zmagah.

Tyrese Maxey je s 33 točkami vodil Philadelphio do druge zmage, kandidata za najkoristnejšega igralca rednega dela Joela Embiida pa so tekmeci ves čas podvajali v obrambi, a je dosegel 20 točk, tako kot tudi Tobias Harris. Ta je imel še 12 skokov, Embiid je dodal 19 skokov, sedem podaj in tri blokade. Maxey je zadel šest trojk in je s 15 točkami domače v prvem polčasu obdržal v igri.

Preberite še: Noro, kaj so pri Dallasu želeli narediti Luki! Z Irvingom sta se zato uprla!

Domači so v drugi četrtini že povedli za deset točk, a so nato na odmor ob polčasu s petimi točkami naskoka odšli gostje. Po izenačenju na 55. točki so tretjo četrtino domači dobili za deset točk, četrto pa s sedmimi točkami prednosti in odločili dvoboj.

Tretjega bodo v noči na petek po slovenskem času v New Yorku gostili Nets, za katere je tokrat Cam Johnson zadel 28 točk.

Košarkar Jaren Jackson ml., član ekipe Memphis Grizzlies, je bil izbran na najboljšega obrambnega igralca sezone v ligi NBA, je sporočilo vodstvo lige. Triindvajsetletni Američan je dobil 56 od možnih 100 prvih mest v glasovanju medijev za skupno 391 točk. Brook Lopez iz ekipe Milwaukee Bucks je bil drugi (309 točk, 31 prvih mest), tretji pa Evan Mobley (Cleveland Cavaliers, 101 točka).

Na zahodu so Sacramento Kings s 114:106 premagali branilce naslova Golden State Warriors in jih tudi le še dve zmagi ločita od napredovanja. Po treh naslovih v letih 1947, 1956 in 1975 so Warriors v zadnjih sedmih letih nanizali štiri (2015, 2017, 2018 in 2022), a videti je, da tokrat ne bodo osvojili dveh zaporednih.

Stephen Curry je tudi tokrat vodil Bojevnike v napadu in bil z 28 točkami tudi prvi strelec tekme, a je zadel le tri od 13 metov za tri točke. Poleg tega so Warriors izgubili tudi 22 žog.

Odločila je druga četrtina, ki so jo domači dobili z 41:29 in tekmecem nato ni uspelo priti do dokončnega preobrata, čeprav so v zaključku zapretili. De'Aaron Fox je s trojko Kralje nato povedel v vodstvo s 107:101 dve minuti in 17 sekund pred koncem in odtlej so imeli domači tekmo dokončno pod nadzorom.

Za Sacramento je Fox ob devetih podajah zadel 24 točk, toliko jih je ob devetih skokih vpisal tudi Domantas Sabonis. Nad slednjih je z naletom v prsi grobo osebno napako napravil Draymond Green in bil sedem minut pred koncem izključen. Do takrat je zbral osem točk, imel je še pet podaj in štiri skoke.

NBA, izidi:

VZHOD, 1. KROG:
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 96:84  /2:0/

ZAHOD, 1. KROG:
Sacramento Kings - Golden State Warriors 114:106  /2:0/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice