Šport > Košarka
319 ogledov

Liga NBA kaznovala Bridgesa zaradi nasilja nad ženo in otroki

Miles Bridges Profimedia
Ameriški košarkar Miles Bridges je dobil prepoved nastopanja na 30 tekmah v ligi NBA.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je objavilo, da je Miles Bridges dobil prepoved nastopanja na 30 tekmah zaradi nasilja v družini, ki se je zgodilo junija lani v Los Angelesu. Udaril je svojo sedaj že nekdanjo ženo pred njunima otrokoma, obtožen je bil tudi zlorabe otrok.

Petindvajsetletnik se je po incidentih sam predal oblastem in izrazil obžalovanje, da je storil taka dejanja. Po plačilu varščine v višini 130.000 dolarjev (127.000 evrov) so ga izpustili.

Miles Bridges "To je bolno!" Šport NBA zvezdnik pretepel ženo, ob njenih besedah se trga srce

V tistem obdobju je bil prost igralec, pred tem je v Charlotte Hornets preživel svojo najboljšo sezono. V povprečju je dosegal 20,2 točke, sedem skokov in 3,8 podaje na tekmo. Nove pogodbe potem ni podpisal.

NBA je sprožila svojo preiskavo in na temelju rezultatov dosodila 30 tekem prepovedi igranja. Ker v sezoni 2022/23 Bridges ni igral za nobeno ekipo, je izpustil 82 tekem rednega dela. Tako bo moral v primeru, da bo sklenil novo pogodbo, izpustiti le prvih deset tekem v novi sredini, preden bo lahko znova zaigral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.