Šport > Košarka
1685 ogledov

Še ena legenda nad Dončića: Moral bi pogledati v ogledalo

Reggie Miller Profimedia
Po neuspešnem koncu sezone je vedno na udaru prvi zvezdnik moštva. Tako je tudi pri Dallas Mavericks.

Luka Dončić sodi med največje zvezdnike v ligi NBA, tako pa je vseskozi deležen tudi pohval in kritik. Ko je pred letom dni svojo ekipo popeljal do finala zahodne konference, so ga številni 'strokovnjaki' kovali v zvezde, zdaj ko je za moštvom Dallas Mavericks porazna sezona, pa ga, med njimi tudi nekateri tisti, ki so se lani navduševali nad njim, neizprosno kritizirajo. 

Franšiza iz Teksasa se v tej sezoni ni uspelo prebiti v končnico, še več, na koncu se izbrancem Jasona Kidda ni uspelo prebiti niti na pozicije od sedmega do 10. mesta, ki vodijo v 'play-in' ter tako še ponujajo dve mesti za 'play-off'. Med tistimi, ki za neuspeh predvsem krivi Slovenca, se je znašel tudi Reggie Miller, legendarni strelec Indiane.

"Luka Dončić bi moral pogledati v ogledalo. Moral bi biti v boljši formi. Pri Dallasu morajo več teči in mislim, da so to tudi počeli, ko Luka ni igral, Kyrie Irving pa je. So boljši, ko igrajo hitreje," je dejal nekoč izjemni strelec izza črte za tri točke.

"Jason Kidd si želi voditi takšno ekipo, želi hitro igro. A ko je Luka na parketu, to ni mogoče. Mislim, da bi Mavericks vršili boljši pritisk na tekmeca, če bi bil on v boljši fizični formi in hitrejši," je še izjavil Miller.

Za Dončićem je po osebni statistiki sicer najboljša sezone, v povprečju jezbral po 32.4 točke, 8.6 skoka in 8.0 podaje. Do menjave z Brooklyn Nets, ko je v Dallas prišel Kyrie Irving, so bili Mavericks peti na Zahodu, na koncu so osvojili skromno 11. mesto med 15 moštvi zahodne konference.

Komentarjev 1
  • BenX 20:47 14.april 2023.

    Kar nekaj kritike na račun Dončića je povsem upravičena. Predvsem se mora odločiti ali bo igral ali se cmeril celo tekmo. Ves čas nekaj maha z rokami in se pritožuje. Tak negativizem se prenese tudi na ostale, sploh ko to ...prikaži več cel čas počne prva violina ekipe. Sem njegov velik oboževalec, a sem se ga naveličal, kaj šele sodelavci, si ne predstavljam da mam takega v ekipi.

Sorodne novice