Šport > Košarka
4493 ogledov

Nekdanji Dončićev soigralec: Malce jim pa res privoščim izpad

Spencer Dinwiddie Profimedia
Nekdanji soigralec slovenskega zvezdnika ni pretirano nezadovoljen z izpadom Dallasa.

Pred koncem letošnjega prestopnega roka se je vodstvo Dallasa odločilo za menjavo, ki je v Teksas pripeljala Kyrieja Irvinga, v Brooklyn pa sta morala oditi odlični obrambni igralec Dorian Finney-Smith, obramba Luke Dončića in kolegov je po njegovem odhodu še bolj očitno zašepala, in Spencer Dinwiddie. Tudi slednji je v veliki meri pripomogel, da so se Mavericks prebili vse do finala zahodne konference, kjer so nato morali priznati premoč kasnejšim prvakom Golden State Warriors.

Med sezonama je boleč udarec za Dallas pomenil odhod Jalena Brunsona k New York Knicks, Dinwiddie, ki je prevzel njegovo mesto v začetni peterki, pa se je moral posloviti po omenjenem poslu. Do takrat je bil Dallas uvrščen na peto mesto Zahoda, po prihodu Irvinga pa do konca sezone zdrsnil na 11. pozicijo, ki zasedbi iz Teksasa ni prinesla niti uvrstitve v 'play-in'.

"Ne bom lagal... Del mene, tisti manjši zamerljivi del moje psihe, je zadovoljen. A vseeno gre za moje prijatelje, nisem si želel videti takšnega njihovega padca. S temi fanti, s Theom (Pinsonom), (Reggiejem) Bullockom, Luko (Dončićem), JaValejem (McGeejem), sem šel skupaj v 'vojno'. Vsekakor gre za ekipo, ki se je sposobna uvrstiti v končnico, a je bilo nekaj okoliščin, ki jih na koncu niso pripeljale v play-off. Privoščim jim, da jim uspe. A tu je tudi tisti delček, ki me naredi malce veselega," je na vprašanje o izpadu nekdanjih soigralcev dejal Dinwiddie.

Ta se je sicer z Brooklynom avtomatično uvrstil v končnico, Nets so namreč zasedli šesto mesto na Vzhodu. V prvem krogu izločilnih bojev se bodo pomerili s Philadelphia 76-ers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice