Šport > Košarka
11764 ogledov

Znani prvi glasovi, en košarkar daleč pred vsemi, Dončić pa ...

Luka Dončić Joel Embiid Profimedia
Luka Dončić po sijajnem začetku sezone povsem zdrsnil iz igre za naziv MVP.

Liga NBA bo najverjetneje dobila novega najkoristnejšega igralca. Nikoli Jokiću, ki je bil za najboljšega po rednem delu sezone izbran zadnji dve leti, se po pričakovanjih ne bo uspelo izboriti še za tretjo lovoriko. Kljub temu da je Srb v povprečju zabeležil skoraj trojni dvojček (24.5 točke, 11.8 skoka in 9.8 podaje), bo tokrat, tako kažejo prvi znani glasovi, moral predati lovoriko Joelu Embiidu. Prvi strelec sezone (33.1 točke) je vknjižil še po 10.2 skoka in 4.2 podaje. 

Visoko kotira še Giannis Antetokounmpo, ki je bil dvakrat MVP pred Jokićem, Luko Dončića pa glasovalci ne uvrščajo na sezname petih najboljših. Slovenec je med sezono imel dokaj resne možnosti za prestižno lovoriko, a ga je slab rezultatski niz Dallasa v drugem delu sezone povsem izločil iz igre. Njegove individualne številke so vseeno impresivne - 32.4 točke (drugi med strelci), 8.6 ulovljenih žog (24. med skakalci), 8.0 podaje (šesti med podajalci) in 1.4 ukradene žoge (16. med kradljivci žog).

Pravico do glasovanja ima sicer 100 izbranih novinarjev, po podatkih, ki so doslej pricurljali v javnost pa Embiid premočno vodi. Od 29 novinarjev ga je na prvo mesto postavila kar dvajseterica, pet prvih glasov je dobil Antetokounmpo, štiri pa Jokić.

Doslej znane rezultate, pri nekaterih predstavnikih medijev so znani le prvi glasovi in zato lestvica ni povsem natančna, a je moč razbrati razmišljanje in trend pri novinarjih, si lahko ogledate TUKAJ.

NBA MVP | Avtor: Internet Internet

Luka, ki se je že vrnil v domovino, ni bil niti enkrat uvrščen med najboljši pet, tega mesta mu ni namenil niti njegov nekdanji soigralec J.J. Redick, ki pa je za razliko od večine kolegov na prvo mesto postavil Antetokounmpa.

Ob tem, da se na seznamu pojavljata tudi Donovan Mitchell in Shai Gilgeous-Alexander bi se znalo zgoditi tudi to, da Dončić tokrat ne bo izbran v prvo peterko lige.

Komentarjev 2
  • Ender3 18:18 12.april 2023.

    Jokić itak, očitno si to najbolj zasluži.

  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 17:44 12.april 2023.

    Luka naj se zahvali bedaku Cubanu ki si je zaželel draft in je ukazal vae tekme izgubit!,To je pa tako, če imaš nesposobneža za šefa!!! 5 let ni naredil nič,razen, da je pripeljal KP in Irvinga ki nista prinesla nič! ...prikaži več Zastonj bi pa rad imel!!! Tudi zavoljo neuspeha kar pa ni bistvo športa! Kako je Cuban obogatel!! Z goljufijo! Yahoo-ju je prodal zanič program! To dosti pove o njemu!

Sorodne novice