Šport > Košarka
51060 ogledov

Veliki zvezdnik se je že poslovil od Dallasovih navijačev, je to konec?

Christian Wood Profimedia
Christian Wood je najverjetneje že zaključil svojo epizodo v Dallasu.

Odlični center Christian Wood je bil prejšnje leto pripeljan kot največja okrepitev Dallas Mavericks pred začetkom nove sezone, saj bi moral s svojo zelo dobro igro v napadu, kjer blesti tako znotraj rakete kot pri metu za tri točke, odlično dopolnjevati igro prvega zvezdnika ekipe Luke Dončića.

A na koncu po vsega eni sezoni polni razočaranj Wood več kot očitno zapušča Dallas in bo srečo preizkusil pri kateri izmed drugih ekip, ki ga bodo verjetno bolj cenile, kot so ga pri Dallasu. Wood namreč ne velja za najboljšega obrambnega igralca in čeprav je bil vse do prihoda Kyrieja Irvinga drugi najboljši igralec Maverickov v napadu, mu glavni trener Jason Kidd ni zaupal.

Christian Wood | Avtor: Profimedia Profimedia

Wood je tako imel zelo skromno minutažo, obenem pa ga je Kidd v ključnih trenutkih tekem redno držal na klopi. Prav tako je od 67 tekem, ki jih je odigral v dresu Dallasa, le 17 začel v prvi postavi. Čeprav je bil Wood s 16,6 točkami na tekmo četrti najboljši strelec Dallasa (Dončić 32,4, Irving 27, Spencer Dinwiddie 17,7), je bil s komaj 26 minutami na tekmo šele sedmi po minutaži (Irving 38,2, Dončić 36,2, Dinwiddie 34,1, Dorian Finney-Smith 32,2, Reggie Bullock 30,3, Tim Hardaway jr. 30,3).

Čeprav se je zdelo, da se na parketu odlično ujameta ter je pred njima zelo svetla prihodnost, pa je kmalu postalo jasno, da pod Jasonom Kiddom Luka in Wood nimata skupne prihodnosti. Wood je namreč le eden izmed osmerice Dallasovih košarkarjev, ki mu po letošnji sezoni poteče pogodba, a prvi, ki se je preko socialnih omrežij že poslovil od navijačev Dallasa. "Vsem, ter še posebej navijačem Dallasa, bi se rad zahvalil za vso podporo to sezono. Dallas bo imel posebno mesto v mojem srcu. Zdaj pa nazaj na delo."

Nekateri še vedno upajo, da so bile Woodove besede predvsem zahvala navijačem po koncu sezone in ne besede slovesa, a glede na potek in razplet sezone, je skorajda povsem jasno, da si bo Wood pred novo sezono poiskal novo moštvo.

Prav tako pa bo zanimivo videti, kaj se bo zgodilo s preostalo Dallasovo sedmerico, kateri poleti poteče pogodba. Še posebej zanimiva bo situacija z Irvingom, medtem ko pogodbe pretečejo še Dwightu Powellu, Markieffu Morrisu, Theo Pinsonu, Franku Ntilikini, Justinu Holidayu ter McKinleyu Wrightu.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Anja1956 21:53 11.april 2023.

    Nagnat Kida !

  • andrej084 18:09 11.april 2023.

    Jaz pa mislim, da bo Kid prišel po Murica in Dragica, za 1. pomočnika pa bo vzel Golemca.

  • BenX 13:01 11.april 2023.

    Jaz Kida ne zastopim. Če Wood ni boljši (v vseh pogledih) kot Powell, pol pa res ne vem...

Sorodne novice