Šport > Košarka
28764 ogledov

Najboljši vseh časov trdil nekaj, Luka se ni strinjal, na koncu pa ...

Gregg Popovich, Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je še enkrat presegel pričakovano in si še enkrat prislužil spoštovanje 'največjega'.

Gregg Popovich, po zmagah v ligi NBA najuspešnejši trener vseh časov, je pred tekmo med njegovim San Antoniom in Dallasom pokomentiral trenutno formo Luke Dončića. V šali je dejal, da bodo Spurs slovenskega zvezdnika vseeno pustili pod mejo 50 doseženih točk. "Lahko me citirate," je še dodal.

To se na koncu ni zgodilo. Luka je namreč zbral 51 točk, tretjič na zadnjih petih tekmah je dosegel ali presegel petdesetico, in s tem izenečil svoj drugi najboljši strelski učinek v karieri. Več točk je zbral le pred dnevi proti New York Knicks, ko se je ustavil šele pri številki 60.

Tokrat je ob zmagoslavju še negiral besede legendarnega Popovicha, ki pa je športno prenesel tesen poraz, končalo se je s 126:125 v korist ekipe iz severnejšega dela Teksasa. Sloviti Pop je po tekmi sprva sicer zaigral, da se ne želi rokovati z Dončićem, nato pa je Slovenca prisrčno objel. "Preprosto gre za čudovitega košarkarja. Je prototip igralca z izjemnim košarkarskim IQ-jem in neverjetnim tehničnim znanjem, vse skupaj je združeno v eno. Je res poseben, poseben košarkar," je v izjavi po dvoboju še dejal Popovich.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice