Šport > Košarka
2828 ogledov

Vlatko se je snel z verige! Čančar zaključil leto z izjemno predstavo (video)

Vlatko Čančar Reševalni pas/Twitter
Vlatko Čančar je leto 2022 sklenil z zmago ter eno svojih najboljših predstav v ligi NBA.

Slovenski košarkarski as Vlatko Čančar se je v severnoameriški košarkarski ligi NBA od leta 2022 poslovil z zmago. Denver je bil namreč tudi po njegovi zaslugi boljši od Miamija s 124:119.

Čančar je na parketu preživel vsega 18 minut, a tudi to je bilo dovolj za eno najboljših predstav njegove kariere. Strelsko je namreč za njim "popolna" noč, saj je 15 točk zbral ob 100-odstotnem metu, potem ko je zadel vseh pet metov iz igre, od tega tri mete za tri točke, uspešen pa je bil tudi pri obeh prostih metih.

Tekmo je zaključil še s 3 asistencami in ukradeno žogo, medtem ko ni izgubil niti ene. Ponovno je bil eden najboljših igralcev v obrambi, Denver pa je v času, ki ga je preživel na igrišču, svoje nasprotnike nadigral za 9 točk, tako da je imel drugi najvišji statistični plus/minus med vsemi košarkarji na igrišču. Višjega je imel le njegov soigralec Nikola Jokić.

Čančar je tako trenerju najuspešnejše ekipe zahoda Michaelu Malonu znova dokazal, da bi si zelo verjetno zaslužil dosti večjo minutažo, tudi ko so pri Denverju zdravi vsi igralci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice