Šport > Košarka
1417 ogledov

Obetavni košarkar knockoutiral tekmeca, ta izgubil zavest

Killian Hayes Profimedia
Norišnica na tekmi med Detroitom in Orlandom.

Obračun med Detroitom in Orlandom je bil v prvem polčasu povsem enosmeren, domači Pistons so visoko vodili, nato pa je vse skupaj eksplodiralo. Po slabi podaji je Nemec Moritz Wagner poskušal priti do žoge, a bil nekoliko prepočasen, da bi zaustavil Killiana Hayesa in mu preprečil protinapd, pa se je odločil slednjega zaustaviti s prekrškom. Hayesa je grdo odrinil, ta pa je priletel na klop svojega moštva.

Na nešportno potezo Nemca je najprej reagiral Hayesov kolega Hamidou Diallo, a se tukaj vse skupaj še ni končalo. Hayes, ki so ga sicer poizkušali zaustaviti, se je odločil maščevati in v glavo od zadaj treščil Wagnerja. Ta je po posnetku sodeč za nekaj časa izgubil zavest. Prišlo je do vsesplošnega prerivanja, a hujših udarcev ni bilo več.

Tekma je bila prekinjena, Wagner pa se je brez vidnejših težav vrnil na svojo klop. Sodniki so pregledali posnetek celotnega dogajanja, Nemec je bil izključen zaradi namernega prekrška (flagrant foul 2; op.p.), izključitev pa sta si pri domačih zaradi reakcije prislužila tudi Diallo in Hayes. Slednji lahko zaradi svoje poteze pričakuje dolg suspenz.

Enaindvajsetletni Hayes je sicer obetaven košarkar, ki je v mlajših kategorijah nastopal za francoske reprezentance. Rojen je bil sicer na Floridi, a odraščal v Franciji, kjer je njegov oče nastopal za Cholet. Za slednjega je kasneje zaigral tudi Killian, se nato preselil v nemški Ulm, kjer ga je vodil bivši slovenski reprezentant Jaka Lakovič, leta 2020 pa je bil izbran na naboru. Kot sedmega so ga izbrali Detroit Pistons.

Ta je na koncu premagal Orlando s 121:101.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 21:51 29.december 2022.

    torej zidan manever se seli od fuzbala še na košarko

Sorodne novice