Šport > Košarka
12123 ogledov

Pol minute pred koncem zaostajali za 9 točk... Nato se je zgodil Luka Dončić!

Luka Dončić Profimedia
Hitchcock ne bi mogel napisati boljšega scenarija razpleta tekme med New York Knicks in Dallas Mavericks.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je v dresu Dallas Mavericks ob zmagi proti New York Knicks s 126:121 prvič v karieri v severnoameriški ligi NBA presegel mejo 60 točk, ob tem vpisal še zgodovinski trojni dvojček s kar 21 skoki in desetimi podajami.

Luka Dončić 60 točk za zgodovino! Šport Luka do največ točk in skokov v karieri, ob tem še trojni dvojček

Obenem pa je Dončiću in Dallasu uspel tudi izjemen povratek. Na tekmi so namreč še 33,9 sekunde do konca rednega dela zaostajali za devet točk, nato pa dvoboj izenačili in dobili. V zadnjih 20 letih nobeni ekipi ni uspelo nadoknaditi takšne razlike v tako majhnem časovnem obdobju. Po podatkih statističnega oddelka ESPN na nobeni od kar 13.884 tekem v zadnjih 35 sekundah ni bilo tovrstnega povratka.

V eni najbolj razburljivih tekem v sezoni so kratkohlačniki večji del dvoboja vodili. Ob polčasu so imeli osem točk naskoka, zadnjo četrtino pa so začeli s +10. Prednost gostov, ki so igrali brez nekdanjega člana Mavericks Jalena Brunsona, se je ves čas gibala okoli deset točk, tudi pol minute pred koncem je bilo na semaforju še vedno 112:103 v korist Knicks.

S trojko sta Christian Wood in Spencer Dinwiddie Dallas približala, vmes je Dončić zadel iz igre pod osebno napako, košarkarji New Yorka pa so v zaključku izkoristili tri izmed svojih štirih prostih metov. Štiri sekunde pred koncem je Dončić pri izidu 112:115 zadel prvi prosti met, drugega pa nalašč zgrešil, a nekako prišel do odbite žoge in zadel za podaljšek.

"Imel sem srečo, do konca je bilo le nekaj sekund in žogo sem bolj v upanju vrgel proti košu. Zaostajali smo tako rekoč za deset točk v zadnjih minutah, se vrnili in dosegli izjemno ekipno zmago," je razplet tekme pokomentiral Dončić, ki je bil v zadnje pol minute rednega dela ter podaljšku z doseženimi koši ali podajami odgovoren za 16 od 23 točk Dallasa.

V 47:09 minute na parketu je ob 60 točkah, 21 skokih in 10 podajah ukradel še dve in izgubil štiri žoge ter podelil eno blokado. Iz igre je zadel 21 od 31 metov (od tega 2/6 za tri točk), uspešen pa je bil pri 16 od 22 prostih metih. Ob Ljubljančanu je 25 točk dosegel Dinwiddie, 19 jih je dodal Wood. Pri gostih je 33 točk zbral Quentin Grimes, 29 jih je prispeval Julius Randle (18 skokov), Mitchell Robinson pa je dvoboj končal z 20 točkami in 16 skoki.

Dallas je šesti v zahodni konferenci, zmagal pa je četrtič zapovrstjo ter razmerje zmag in porazov izboljšal na 19-16. New York Knicks (18-17) so izgubili četrtič zapovrstjo.

Luka Dončić Radodarni Luka Šport Dončić bogato obdaril soigralce, ti niso mogli verjeti Luka Dončić Znova navdušil Šport Luka do prestižne nagrade! To v zadnjih štirih letih ni uspelo nikomur! Luka Dončić Kadrovske rošade Šport Nova okrepitev! Dallas v svoje vrste pripeljal starega znanca Luka Dončić Niso mogli verjeti Šport Dončić razkril novega hišnega ljubljenca ter šokiral svet Luka Dončić Iskreno Šport Dončić užalostil Dallas: "Raje se bom vrnil v Slovenijo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice