Šport > Košarka
6716 ogledov

Ko se obdarujeta Luka in Dirk ...

dončić nowitzki Instagram
Luka pravi, da je slovenska hrana precej boljša od nemške.

Luko Dončića je konec leta 2018 ob prihodu v ZDA v Dallasu pričakal Dirk Nowitzki, ki se je pripravljal na zaključek kariere. Sloviti Nemec in novinec iz Slovenije sta se hitro dobro ujela, v sezoni, ko sta zaigrala skupaj pa sta spletla prijateljske vezi. Tudi po koncu Nemčeve kariere sta se veliko srečevala, med drugim si je Nemec poleti ogledal tekmo Slovenije in Švedske, kasneje je Luka zaigral na Dirkovem dobrodelnem teniškem turnirju, slednji pa je sodeloval tudi na treningih Dallasa.

Nowitzki je tako zelo vpet v dogajanje pri Mavericks, oba zvezdnika, nekdanjega in sedanjega, pa so pri franšizi hitro izkoristili tudi za posnetek ob začetku božičnih praznikov. Dirk in Luka sta si v videu najprej izmenjali darili. Košarkar iz Würzburga je prejel knjigo z 'Recepri za kuhanje nemških babic', Ljubljančan pa je prejel podobno vsebino v knjigi z naslovom 'Hrana in kuhanje po slovensko'.

Dončić se je hitro poglobil v knjigo in bil navdušen nad eno izmed jedi. "Uuuu, štrukelj," je izjavil, vse skupaj pa je ponovil tudi Nowitzki. Luka je nato gledalce domoljubno poučil, da je slovenska hrana precej boljša od nemške.

Luka Dončić Dirk Nowitzki | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka Dončić Dirk Nowitzki | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice