Šport > Košarka
2875 ogledov

Pred dnevi še igral z Luko za Dallas, zdaj okrepil Crveno zvezdo!

Facundo Campazzo Profimedia
Nekdanji igralec Dallasa je postal najnovejša okrepitev Crvene zvezde.

Argentinski košarkar Facundo Campazzo je danes uradno okrepil Crveno zvezdo, je srbski klub sporočil na spletni strani. Z beograjsko zasedbo je 31-letni organizator igre podpisal pogodbo do konca sezone 2023/24.

Košarkar iz Cordobe je bil nazadnje član Dallas Mavericks v severnoameriški ligi NBA. Tam je bil soigralec slovenskega asa Luke Dončića, s katerim si je pred leti delil slačilnico tudi pri Real Madridu. Campazzo pri Dallasu ni dobil veliko priložnosti. Odigral je vsega osem tekem ter v povprečju igral 6,5 minute (skupaj 52 minut) in dosegal 1,3 točke in 1,1 podaje na tekmo.

Po prihodu novega organizatorja igre in nekdanjega štirikratnega udeleženca tekme vseh zvezd Kembe Walkerja pa pri Dallasu ni bilo več prostora za košarkarja, ki je dosti večji vtis kot v Ameriki pustil v Evropi, saj je pred odhodom čez lužo veljal za enega najboljših košarkarjev na starem kontinentu. V Ameriki pa ni nikoli resnično dočakal prave priložnosti.

Facundo Campazzo | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred prihodom v Dallas je namreč v NBA igral le še za Denver Nuggets in zbral 130 nastopov. Kot soigralec Vlatka Čančarja pri zlatih zrnih je v povprečju dosegal 5,6 točke in 3,5 podaje na tekmo. V Evropi je sicer pred začetkom sezone vladalo ogromno zanimanje za Argentinca, saj sta se zanj močno ogrela njegov bivši klub Real Madrid ter turški velikan Fenerbahče, a je želel Campazzo kariero nadaljevati v ZDA.

Po nekaj sezonah v NBA bo tako znova zaigral v Evropi, kjer je največji pečat pustil ravno pri Realu iz Madrida, kjer je v nepozabni sezoni 2017/18 naravnost blestel v navezi z Luko Dončićem, ko je Real Madrid osvojil evroligo in špansko prvenstvo. S kraljevskim klubom je Campazzo sicer dvakrat osvojil evroligo, trikrat je bil tudi španski prvak. Izbran pa je bil tudi za MVP-ja finala španskega prvenstva.

Luka Dončić Facundo Campazzo | Avtor: Profimedia Profimedia

V domovini je pred tem s Penarolom štirikrat postal državni prvak, z reprezentanco pa je največji uspeh zabeležil na svetovnem prvenstvu na Kitajskem leta 2019, ko je Argentina osvojila srebrno kolajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice