Šport > Košarka
8859 ogledov

Dončićev prijatelj je bil 'obsojen' na Evropo, nato pa ...

Luka Dončić Profimedia
Novopečeni član moštva Dallas Mavericks je razkril, zakaj se je odločil pridružiti Luki Dončiću.

Facundo Campazzo, nekdanji soigralec Luke Dončića pri madridskemu Realu, je bil na pragu vrnitve v Evropo, ko se mu je nepričakovano ponudila priložnost za nadaljevanje kariere v ligi NBA. 

Enaintridesetletni argentinski reprezentant je v pogovoru za Dallas Morning News spregovoril o ponudbi teksaškega moštva in ponovni združitvi s starim prijateljem Lukom Dončićem.

"Bil sem v Argentini in čakal na ponudbo," je razkril dvakratni osvajalec Evrolige. "Bil sem blizu vrnitvi v Evropo, saj iz NBA ni bilo nobenih ponudb. Upal sem na priložnost, da bi lahko ostal tukaj v NBA. Treniral sem z argentinsko reprezentanco, kar mi je zelo pomagalo. Nato je prišla ponudba iz Dallasa. Sploh nisem razmišljal. Družini, ki je bila z mano v Argentini, sem samo povedal, da se selimo v Dallas."

 | Avtor: Epa Epa

Campazzo se je v ZDA vrnil prepozno, da bi se udeležil pripravljanega kampa, zato je moral v zadnjih dneh pred začetkom sezone še bolj zavihati rokave. "Poskušal sem se čim hitreje vključiti v ekipo. Preučeval sem njihov stil igre. Kot novinec v moštvu sem želel vnesti svežo energijo. Osebje, trener, vsi so mi v veliko pomoč," je izpostavil 31-letnik.

"Ko sem prispel, me je Luka vprašal ..."

Spregovoril je tudi o tem, kako ga je v Teksasu sprejel slovenski zvezdnik, s katerim sta tri sezone skupaj igrala v španski prestolnici. Povedal je, da mu je Dončić pripravil lepo dobrodošlico, kar mu je močno olajšalo prehod. "Luka govori špansko, kar je zelo dobro zame. Ko sem prispel, me je najprej vprašal, če morda jaz, žena ali moja družina karkoli potrebujemo, naj bo to avto, sobo ali hišo," je dejal španski košarkar.

Razkril je še, v čem se je Dončić najbolj spremenil, odkar sta pred štirimi leti nazadnje skupaj navduševala v Evropi. "Luka je še bolj smešen kot takrat, ko sva igrala pri Realu. Še vedno gre za mladega fanta, ki košarko igra z velikim nasmeškom na obrazu. Vsakič, ko imam možnost igrati ob njem, postanem boljši košarkar. Ko sem ob njem, me to spomni na tiste trenutke," je zaključil Campazzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice