Šport > Košarka
16895 ogledov

Dončićev soigralec poskrbel za resne obtožbe

Spencer Dinwiddie Profimedia
Zvezdnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks trdi, da je bil na tekmi s Toronto Raptors žrtev nekorektnega odnosa.

Spencer Dinwiddie je po tesni zmagi njegovega moštva Dallas Mavericks nad Toronto Raptors (111:110) poskrbel za zelo resne obtožbe na račun glavnega sodnika Tonyja Brothersa.

Dinwiddie, ki je prispeval 21 točk k peti zmagi Teksašanov v sezoni (5-3), trdi, da mu je Brothers po krivici dosodil tehnično napako, za povrhu pa naj bi ga med pogovorom z nekim drugim igralcem Dallasa označil za "strahopetnega pi*duna".

Luka Dončić NBA Šport Zgodovinsko: Dončića še kar ne morejo ustaviti

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Dinwiddie si je slabih 50 sekund pred iztekom polčasa prislužil tehnično napako zaradi protestiranja nad sodniško odločitvijo. Ameriški branilec je sicer po tekmi priznal, da je med ugovarjanjem uporabil tudi kakšno kletvico, toda ne na slabšalen ali zaničljiv način.

"Opravičujem se Tony Brothersu za to, kar ga je očitno pojezilo. To je bilo ploskanje. Zdelo se mu je nespoštljivo. Če gledate tekme, potem veste, tako kot jaz, da sodniki to morajo početi. Včasih zaploskam, da pridobim pozornost soigralcev. To ni bilo nič osebnega, tako da bi se rad predvsem opravičil," je povedal 29-letni košarkar.

Brothers mu je tehnično napako izrekel brez karkšnegakoli premisleka, za nameček pa naj bi Dinwiddieja psoval med pogovorom z drugim igralcem Dallasa. Ugiba se, da naj bi šlo za Reggieja Bullocka, ki se je po dosojeni tehnični znašel v bližini delivca pravice.


"Ne samo, da želim povrnitev moje globe, temveč bi prosil tudi, da se me ne zmerja s 'strahopetnim pi*dunom'," je za resne obtožbe, ki jih bodo bržkone obravnavali tudi pristojni organi lige, poskrbel Dinwiddie.

Dinwiddie Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Povedal je še, da so ga psovke zmotile manj kot dejstvo, da je sodnik besede izrekel nekomu drugemu. "Če tako čutiš, ni problema, samo povej mi v obraz. Razumem, da se v žaru borbe zgodijo takšne reči. A tudi če bi igralec nasprotne ekipe o meni govoril soigralcu, bi želel, da pove meni. Sploh nisem jezen zaradi psovk. Vsak v jezi izreče kaj neprimernega. Toda povej v obraz."

Po besedah trenerja Jasona Kidda bodo Mavsi opravili podrobno analizo incidenta. "To ni enostavna reč. Pogovoriti se moram s Spencerjem," je dejal. "Tony Brothers je veliko naredil za ligo NBA. Gre za enega najboljših sodnikov na svetu. Pogledali bomo, kaj se je zgodilo. To je občutljiva tema. Bomo videli," je dejal ameriški strateg.

Luka Dončić Poteza večera Šport Poteza večera, še Dončić ne ve, kako mu je to uspelo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.