Šport > Košarka
8560 ogledov

Še pred letom dni delal na pokopališču, zdaj je rešil LA Lakers

Matt Ryan Profimedia
Košarkar Jezernikov ima za sabo nenavadno pot.

Na sredinem obračunu med LA Lakers in New Orleansom so gostje iz zvezne države Louisiane v zadnjih sekundah tekme vodili za tri točke in imeli na voljo tudi dva prosta meta. A Dyson Daniels je zgrešil oba, Jezerniki so ulovili odbito žogo in zahtevali minuto odmora. Do konca rednega dela dvoboja je ostalo le še 1.3 sekunde.

Domači so po posvetu na klopi izvajali žogo iz avta, Austin Reaves je na drugi strani igrišča našel Matta Ryana, ki je zadel iz kota in izsilil podaljšek. V slednjem so bili gostitelji uspešnejši in na sedmi tekmi v sezoni prišli šele do druge zmage. Ryan je na dvoboju dosegel 11 točk in bil šele šesti strelec LA Lakers, a razumljivo požel največ odobravanja in simpatij navijačev iz mesta angelov. Še zlasti, ker je z njim povezana prav posebna zgodba.

Petindvajsetletni Ryan je namreč odigral šele svojo peto tekmo za Lakers v ligi NBA, še v prejšnjem letu pa je ponoči delal kot dostavljalec, podnevi pa kot grobar na enem izmed pokopališč v New Yorku. 

Košarkar se je leta 2020 sicer prijavil na nabor, a ga ni izbral nihče od NBA klubov. Kariero je želel nadaljevati v razvojni ligi, a je vse skupaj zaustavila epidemija koronavirusa. Odločil se je, da bo poiskal zaposlitev. A lani so ga ob številnih težavah in pomanjkanu igralcev zaradi Covida, poklicali iz franšize Cleveland Cavaliers, kjer se je zadržal dva tedna, nato pa so ga prepustili Denverju, od tam pa je sledila selitev v G ligo k podružničnem moštvu Grand Rapids Gold.

Kasneje so ga vpoklicali Boston Celtics, zanje je zbral le pet minut, pred to sezono pa je odpotoval na zahodno obalo ZDA. Težave Jezernikov s formo in poškodbami so ga uvrstile v prvo zasedbo, zdaj pa je s predstavo proti New Orleansu prišel tudi na naslovnice medijev.

Komentarjev 1
Sorodne novice