Šport > Košarka
26728 ogledov

To se zgodi, ko eden najboljših na svetu izzove Dragića

Print Screen
Slovenski veteran se je izkazal z mirno roko in obrambnim posredovanjem na tekmi z Brooklyn Nets.

Izkušeni Goran Dragić je prispeval pomemben delež k zmagi moštva Chicago Bulls nad njegovo nekdanjo ekipo Brooklyn Nets (108:99). Dragić je v igro vstopil s klopi, trener Billy Donovan pa mu je tokrat namenil slabih 20 minut igralnega časa. 

Goran Dragić NBA Šport Razpoloženi Dragić do strelskega izkupička sezone

Slovenski organizator igre je bil strelsko zelo razpoložen, uspešen je bil namreč pri štirih od osmih poskusov iz igre (50%), vse štiri mete pa je zadel izza črte za tri točke, kjer je bil kar 67-odstoten (4/6). Dvakrat je stopil tudi na črto za proste mete, kjer je zadel tri od štirih poskusov (75%).

"Kako dober je bil doslej Dragić s klopi. Že pri 13 točkah," je bil po četrti zadeti trojki Slovenca sredi druge četrtine navdušen komentator prenosa.

Dragić pa ni blestel zgolj v napadu, kjer je vknjižil najboljši strelski izkupiček sezone, temveč se je izkazal tudi v obrambi. Njegova žrtev je ob izteku tretje četrtine postal eden najboljših košarkarjev na svetu, tokrat sicer nerazpoloženi Kyrie Irving

Ameriški košarkar, ki je v teh dneh na udaru zaradi promoviranja filma z antisemitsko tematiko, se je v zadnjem napadu Brooklyna v tretji četrtini spustil v dvoboj ena na ena z Dragićem, da bi svojemu moštvu zagotovil čim boljše izhodišče za sklepni del.

Mrežice so 16 sekund pred koncem vodile za pet, Irving pa bi lahko prednost povišal na sedem oziroma, če bi uspel izsiliti še osebno napako, morda celo na osem točk.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Poskus se mu je izjalovil, saj je Dragić vseskozi ostal tesno ob njem, za povrhu pa mu je prilepil še "banano". Čeprav si je Irving podal za hrbtom in poskušal unovčiti svojo hitrost, se zlatega slovenskega kapetana ni mogel otresti. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Dragićeva obrambna akcija je ključno pripomogla k temu, da s biki v zadnjo četrtino vstopili s samo tremi točkami zaostanka, potem ko je še pred iztekom za znižanje na 77:80 poskrbel DeMar DeRozan.

Irving je tekmo končal s štirimi točkami ob metu iz igre 2/12 oziroma 0/6 za tri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice