Šport > Košarka
12333 ogledov

Dončićev rival na tapeti po nenavadnem trojnem dvojčku

Luka Dončić Trae Young Profimedia
Slab večer Dončićevega vrstnika.

Košarkar Atlante Trae Young se skozi kariero ne bo mogel otresti primerjav z Luko Dončićem in obratno. Košarkarja sta bila namreč na draftu 2018 izbrana kot tretji (Dončić - Atlanta) in Peti (Young - Dallas), a po takojšnjem dogovoru med franšizama tudi zamenjana, Hawks pa so v zameno za Slovenca dobili še izbor na naslednjem naboru.

Čeprav ameriški mediji vseskozi povdarjajo rivalstvo med obema, pa sta igralca v javnosti vselej zelo spoštljiva drug proti drugemu. precej manj to velja za njune navijače. Tokrat so na svoj račun tako prišli pristaši Ljublajnčana, saj je Young ob porazu proti Torontu (109:139) prikazal zelo klavrno predstavo. Ob metu 3/13 iz igre je vpisal 14 točk, k temu pa je dodal še 10 asistenc. 

A škodoželjneže je v oči zbodel podatek, da je organizator igre izgubil kar 10 žog, s tem pa so posmehljivo Youngov 'dosežek' označili kot trojni dvojček.

Za razliko od Younga je Dončiću v tej sezoni že dvakrat uspel 'pravi' triple double, zadnjo tekmo proti Orlandu pa je zaključil tudi brez izgubljene žoge.

Luka v tej sezoni povprečno zbere kar 36.7 točke, 9.5 skoka, 8.7 asistence in 1.7 ukradene žoge na tekmo, Young pa 29.0 točke, 3.3 ulovljene žoge, 9.7 podaje in 0.4 ukradene žoge na dvoboj.

Komentarjev 1
  • Ender3 14:35 01.november 2022.

    Malo se ustavite z tem Dončićem, kaj imamo mi od njega...

Sorodne novice