Šport > Košarka
5362 ogledov

Kdo bi si mislil? Lukove številke na prvih šestih tekmah so nore, toda ...

Luka Dončić Profimedia
Bi verjeli, da letošnji začetek sezone sploh ni strelsko najbolj uspešno obdobje v karieri Luke Dončića?

Luka Dončić je že na začetku sezone povsem "zažgal" ligo NBA. Iz tekme v tekmo beleži nerealne številke in je glavna tema vseh ljubiteljev košarke.

Je šele prvi košarkar po Michaelu Jordanu, ki mu je uspelo na prvih šestih tekmah sezone vsakič preseči mejo 30 točk, obenem pa je prvi košarkar v zgodovini, ki je po prvih šestih tekmah sezone uspel preseči mejo 200 točk, 50 skokov in 50 asistenc.

Luka je tako s povprečjem 36,7 točk na tekmo tudi daleč najboljši strelec lige, še najbližje pa mu sledi Giannis Antetokounmpo, ki jih povprečno dosega 34,4, medtem ko je na tretjem mestu Ja Morant z 32,6 točkami na tekmo.

Dončićeve številke pa zvenijo še bolj noro, če upoštevamo, da je lani nagrado za najboljšega strelca sezone osvojil Kamerunec Joel Embiid, ki je povprečno na tekmo dosegal več kot 6 točk manj, kot jih letos dosega Luka.

Odlični Slovenec je tako zaenkrat tudi visoko nad povprečjem minulih sezon, saj je lansko zaključil kot tretji strelec lige s povprečjem 28,6 točk, medtem ko je sezoni pred tem končal kot šesti strelec lige s 27,4, oziroma 28,8 točkami na tekmo. Svojo prvo sezono pa je povprečno dosegal 21,2 točke na tekmo.

Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Seveda je težko pričakovati, da bo Luka uspel takšno povprečje držati skozi celotno sezono (zadnji, ki je uspel sezono končati z višjim povprečjem od 36,7 točk na tekmo je bil s 37,1 Michael Jordan v sezoni 1986/87, edini preostali košarkar pa Wilt Chamberlain, kateremu je to uspelo petkrat), a je vseeno zanimivo, da je v preteklosti že dokazal, da je sposoben takšnih številk, saj omenjenih šest tekem letošnje sezone sploh ni strelsko najbolj uspešnih zaporednih šest tekem njegove kariere.

Še višje številke je namreč Luka dosegal letos februarja, ko je na šestih zaporednih tekmah povprečno dosegal kar 37,2 točke na tekmo.

Začelo se je z domačima tekmama z Los Angeles Clippers, ko je svojim velikim rivalom zaporedoma nasul 51 in 45 točk, nekoliko manj uspešen je bil na gostovanju pri Miami Heat z 21 točkami, medtem ko jih je v New Orleansu proti Pelicans dosegel 49. Na gostovanju pri Utah Jazz je ponovno nekoliko pokvaril povprečje s še vedno zelo spodobnimi 23 točkami, medtem ko je serijo šestih strelsko najuspešnejših tekem svoje kariere zaključil s 34 točkami proti Golden State Warriors.

Luka Dončić Po 36 letih! Šport Liga NBA v šoku: ne boste verjeli, čigav rekord je izenačil Dončić Luka Dončić Zgodovinsko Šport Dončić ponovil epski dosežek Nowitzkega Luka Dončić Pa to je noro! Šport Kako je ponižal 218 cm visokega igralca! Ne boste verjeli, kaj mu je napravil!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice