Šport > Košarka
6199 ogledov

Ne boste verjeli, s kom je Goranov trener primerjal Dragića!

Chris Paul Goran Dragić Profimedia
Billy Donovan je tekom svoje kariere treniral kar nekaj odličnih igralcev, izmed katerih ga Goran Dragić najbolj spominja na izjemnega Chrisa Paula.

Čeprav so bili mnogi ameriški košarkarski "strokovnjaki" zelo skeptični, ko so Chicago Bulls poleti podpisali izkušenega slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića, je slednji na začetku nove sezone navdušil v dresu svoje nove ekipe.

Legendarni slovenski kapetan namreč prihaja v igro s klopi ter odlično poveljuje Chicagovemu napadu, ko največji zvezdniki ekipe počivajo na klopi.

Goran Dragić NBA Šport Fantastični Dragić na noge dvignil ves Chicago, ob tej potezi je znorela dvorana

Pri svojih 36 letih tako povprečno na parketu preživi dobrih 17 minut na tekmo, tekom katerih beleži zelo spodobne številke, saj povprečno dosega 8,6 točk, 1,2 skoka in 4,2 asistenc na tekmo, ob fantastičnem 62-odstotnem metu za tri točke ter manj kot eni izgubljeni žogi na tekmo.

Predvsem pa odlično izpolnjuje svojo glavno nalogo, zaradi katere je tudi bil pripeljan v vetrovno mesto, da produktivnost Chicagovega napada ne upade, ko največji zvezdniki sedijo na klopi. Na petih tekmah letošnje sezone Chicago v času z Dragićem na parketu povprečno nadigra nasprotnika kar za 7,4 točke na tekmo.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Na vseh petih tekmah skupaj pa je Chicago z Dragićem na igrišču svoje nasprotnike nadigral kar za 37 točk, s čimer ima Dragić daleč najboljši statistični plus/minus med vsemi košarkarji Chicaga. Blizu je le še Alex Caruso, čigar statistični +/- znaša 33, medtem ko so biki z Derrickom Jonesom Jr. na igrišču nasprotnike nadigrali za 20 točk.

Dragić je tako v omenjeni kategoriji daleč pred vsemi največjimi zvezdniki Chicaga (Demar DeRozan +6, Zach LaVine -3, Nikola Vučević -4), njegove odlične predstave pa so navdušile tudi glavnega trenerja ekipe Billyja Donovana.

Nekdanji dolgoletni trener ekipe Oklahoma City Thunder tako ni mogel prehvaliti Dragića po zmagi nad Indiana Pacers s 124:109, ko je izjemni Slovenec v manj kot 16 minuth dosegel 13 točk (zadel je vse tri mete za tri točke), 2 skoka in 5 asistenc, izmed katerih so bile nekatere naravnost spektakularne ter so na noge dvignile celotno dvorano. Ponovno je imel najvišji plus/minus na tekmi, saj je Chicago v 16 minutah, ki jih je Dragić preživel na igrišču, nadigral Indiano kar za 19 točk.

Donovan je šel po tekmi celo tako daleč, da je Gorana in njegovo igro primerjal s tisto svojega nekdanjega legendarnega igralca Chrisa Paula, katerega je treniral pri Oklahomi. "Je resnično, resnično pameten košarkar. Primerjal bi ga lahko s Chrisom Paulom pri Oklahomi. Preprosto obožujem, na kakšnem nivoju se lahko z njim pogovarjate o košarki. Ima tako visok IQ. Je zelo, zelo poseben mož."

Dragić je sicer tekom svoje kariere doživel številne pohvale, a da te primerjajo z enim najboljših organizatorjev igre vseh časov, ki je nastopil na 12 tekmah vseh zvezd (leta 2013 je bil tudi izbran za MVP-ja All Star tekme), bil štirikrat izbran v prvo peterko lige ter sedemkrat v prvo obrambno peterko lige in ki je sezono petkrat končal kot najboljši podajalec in rekordnih šestkrat najboljši kradljivec žog lige, je resnično nekaj posebnega.

Luka Dončić Presenetil Šport Kidd stopil v bran Dončiću: "Prav je naredil" Luka Dončić Fenomen Šport Dončiću uspelo kot prvemu v zgodovini Luka Dončić Pelicans Mavericks Video Šport Dončić neslavno pristal na zadnjici, nato pa ... Luka Dončić NBA Šport Dončić Dallas vrnil v igro, znova je odločal zadnji met
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice