Šport > Košarka
3862 ogledov

Poglejte to! Luka na podoben način kot Kobe

Christian Wood Profimedia
Slovenski zvezdnik je na tekmi proti Memphisu navdušil tudi z nekaterimi potezami.

Luka Dončić je bil ključni mož za zmago Dallasa proti Memphisu. Slovenski zvezdnik je že v prvi četrtini dosegel 21 točk in popeljal svoje moštvo do prednosti, ki jo gostje iz zvezne države Tennessee niso več resno ogrozili. Ljubljančan je tekmo sklenil z izjemno statistiko, v treh četrtinah je zbral 32 točk, sedem skokov in 10 podaj, prav tako pa so socialna omrežja ponorela ob nekaterih njegovih potezah.

Dončić je tako v eni izmed njih odločno prodrl proti košu, med tem žogo vodil tudi za hrbtom, nato pa jo vrgel v zrak, kjer jo je v skoku z eno roko ujel Christian Wood in jo 'močno zatlačil' skozi obroč. Pri tem je dvojec Dallasa mnoge spomnil na legendarni duo Los Angeles Lakers, ki sta ga tvorila Kobe Bryant in Shaquille O'Neal. Pokojni Bryant se je namreč pred leti podobno otresel svojega čuvaja in podal za 'alley-oop' zabijanje Shaqa. 

Dončić in Wood sta sicer skupaj odigrala šele drugo uradno tekmo, pri tem je prvi pri povprečju 33,5 točk na dvoboj, drugi pa je na obeh tekmah zbral po 25 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice