Šport > Košarka
4292 ogledov

Dončić z noro predstavo, povsem je zasenčil tekmeca

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so visoko premagali Memphis z rezultatom 137:96.

Luka Dončić in soigralci so odigrali drugo tekmo v sezoni, prvo pred domačimi gledalci. Če je imela zasedba iz Dallasa na voljo dva dni počitka, pa je Memphis na parket stopil že drugič v dveh dneh. Na prejšnjem obračunu proti proti Houstonu je blestel mladi zvezdnik Ja Morant, ki je Raketam nasul kar 49 točk. V dveh dvobojih je njegovo povprečje doseženih točk tako znašalo kar 41.5. 

Drugi strelec lige je bil pred tokratno tekmo prav slovenski as, ki je ob porazu proti Phoenixu zbral 35 točk. Ameriški mediji so dvoboj napovedovali predvsem kot obračun med Morantom in Dončićem.

Tako se je tekma tudi začela. Na eni strani je zadeval Ljubljančan, na drugi njegov tekmec. A Luka je bil nekoliko boljši, svoje moštvo je popeljal do prednosti 9:4. Šele po štirih minutah in desetih sekundah igre se je med strelce vpisal še nekdo drug, Dončić je podal za zabijanje JaValeja McGeeja.

Po slabih sedmih minutah se je na semaforju izpisal izid 20:6. Luka je imel v svoji statistiki že vpisanih kar 16 točk (met iz igre (6/7, za tri točke 2/3), pri ostalih dveh koših domačih je zbral podaji. Vseh šest točk za Memphis je dosegel Morant.

Tri minute in 20 sekund pred koncem prve četrtine so Grizliji še drugič posegli po minuti odmora. Ob tem so zaostajali že z 8:29, nezaustavljivi slovenski zvezdnik je pri tem že dosegel 21 točk, s tremi asistencami je sodeloval pri 27 točkah domačih.

Kasneje je pet točk dodal še Christian Wood, prvih 12 minut pa je z uspešnim metom za tri točke zaključil Avstralec Josh Green, Mavericks pa so v drugo četrtino krenili s prednostjo 39:17.

Razlika se ni topila niti v minutah, ki jih je Dončić presedel na klopi, na parket se je vrnil na polovici četrtine pri +19. Sledila je njegova četrta trojka na tekmi za 54:32. To so bile edine točke prvega moža domače zasedbe v drugi četrtini. Do glavnega odmora je poleg 24 točk zbral še štiri ulovljene žoge, šest asistenc ter po blokado in ukradeno žogo.

Morant je na drugi strani dosegel 12 točk ter vknjižil le skok in podajo, izgubil je tri žoge, dve več kot Dončić. Slednji je bil pri statističnem elementu +/- (razlika med doseženimi in prejetimi točkami ekipe, ko je igralec na parketu) pri +31, Morant, ki je Ljubljančanu v minuli sezoni odnesel mesto v prvi peterki na tekmi All-Star, je bil pri -31. Dallas je ob polčasu vodil s 64:36.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi tretja četrtina se je začela s košem Slovenca, prednost pa je tako narastla na 30 točk. Luka je v osebni statistiki to številko dosegel še pred polovico tretje četrtine, ob tem je imel na kontu še po sedem ulovljenih žog in podaj.

S stališča Dallasa je bila tekma povsem pod nadzorom, pred zadnjo četrtino se je na semaforju izpisal izid 99:71. V zadnjem napadu tretjega dela igre je Dončić sicer prišel do desete podaje, ob zvoku sirene je trojko zadel Tim Hardaway jr. Vse je bilo že odločeno, zato je Luka četrto četrtino presedel v celoti. Dvoboj se je končal z izidom 137:96.

Luka je zbral 32 točk, 7 skokov, 10 asistenc, 2 blokadi in 2 ukradeni žogi. Wood je bil tudi na drugi tekmi drugi strelec Dallasa, k zmagi je dodal 25 točk in 12 ulovljenih žog. Pri Memphisu je Morant dvoboj zaključil z 20. točkami, skokom in štirimi podajami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice