Šport > Košarka
6035 ogledov

Dallas pripeljal zadnjo okrepitev pred novo sezono, Luka bo navdušen!

Luka Dončić Facundo Campazzo Profimedia
Campazzo je postal še šesta in zadnja okrepitev Dončićevega Dallasa pred novo sezono.

Argentinski košarkarski reprezentant Facundo Campazzo je zadnja okrepitev Dallas Mavericks pred začetkom nove sezone severnoameriške lige NBA. Enaintridesetletnik je z Dallasom, kjer bo združil moči s prijateljem in z nekdanjim soigralcem pri Real Madridu Luko Dončićem, podpisal enoletno pogodbo, poročajo ameriški mediji.

Campazzo je tekom svoje dveletne NBA avanture povprečno za Denver beležil 5,6 točk, 1,8 skoka in 3,5 asitenc v 20 minutah na tekmo, dres zlatih zrn pa je nosil na več kot 130 tekmah. Dallasu se bo pridružil kot prosti igralec, potem ko je Denver poleti prekinil pogodbo z izkušenim organizatorjem lige.

Dolgo se je sicer ugibalo, če bo Campazzo sploh nadaljeval svojo kariero v ligi NBA, saj naj bi v Evropi vladalo ogromno zanimanje za igralca, ki je pred odhodom čez lužo veljal za enega najboljših košarkarjev v Evropi. Zanj naj bi se tako močno ogrela njegov bivši klub Real Madrid ter turški velikan Fenerbahče. Toda Campazzo je ves čas ponavljal, da si želi ostati v NBA, Dallas pa mu bo zdaj željo tudi izpolnil.

Mavericks so sicer upali, da bodo med trenutnim kadrom našli pravo rešitev za tretjega organizatorja igre za Dončićem in Spencerjem Dinwiddiejem, a Josh Green in Frank Ntilikina še vedno nista prepričala vodstva ekipe, ki se je tako odločilo, da bo izkušeni Argentinec najboljša izbira. Po koncu lanske sezone se je prav za to mesto potegoval tudi Goran Dragić, a se igralec in ekipa na koncu nista uspela dogovoriti glede pogodbe, saj naj bi Mavericks nekdanjemu slovenskemu kapetanu ponujali preveč obrobno vlogo.

Tako pa so Mavericks poskrbeli za vnovično snidenje dveh velikih prijateljev, saj sta bila Argentinec in Luka soigralca pri Real Madridu tekom legendarne sezone 2017/18, ko je kraljevski klub osvojil Evroligo in špansko prvenstvo. Prav Luka in Facundo sta bila dva izmed najzaslužnejših igralcev za takratni uspeh, saj sta si mnogokrat delila igrišče ter se odlično dopolnjevala.

Luka Dončić Facundo Campazzo | Avtor: Profimedia Profimedia

Campazzo je nato po Lukovem slovesu ostal v Madridu še dve sezoni ter prevzel Dončićevo vlogo vodje ekipe ter Real popeljal do novega naslova španskega prvaka, sam pa je pri tem postal MVP finala.

Dallas sicer še ni uradno potrdil Campazzovega podpisa, a ko se po spletu oglasijo tako spoštovani NBA strokovnjaki, je stvar že zaključena. Argentinec bo tako postal še šesta okrepitev Dallasa pred novo sezono, potem ko so Mavericke okrepili Christian Wood (menjava igralcev) JaVale McGee (prosti igralec), Jaden Hardy (izbor na naboru), Tyler Dorsey (igral v Evropi) in McKinley Wright IV (prost igralec). Zadnja dva imata sicer dvojni licenci in bosta večji del sezone verjetno igrala v Dallasovi razvojni ekipi v NBA G ligi.

Luka Dončić Danes začetek Šport Ni še uradno, a Luka se je že družil z novim soigralcem Luka Dončić Nova sezona Šport Dončić lovi Birda, James Abdul-Jabbarja Luka Dončić Nesojeni soigralec Šport Dallas podpisal novega igralca, a ga odpustil po vsega šestih urah Luka Dončić Zmaga! Šport Dončić v generalki že pokazal, kdo bo glavni Luka Dončić S tem ni šale Šport Soigralec dregnil v Dončićevo rano: "Luka je bil kar malo slabe volje"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice