Šport > Košarka
2077 ogledov

Nepričakovan "vsiljivec" med MVP favoriti

Dončić in Curry pod obročem Profimedia
Stavničarje je očitno prepričal, zdaj ga čaka dokazovanje na parketu.

Glavni favoriti za naziv najkoristnejšega košarkarja (MVP) v novi sezoni lige NBA, med katerimi je tudi Luka Dončić, so dobili nepričakovano konkurenco.

V stavniških krogih nekoliko presentljivo visoko kotira Zion Williamson, 22-letni zvezdnik New Orleans Pelicans in prvi izbor drafta 2019.

Luka Dončić Zmaga! Šport Dončić v generalki že pokazal, kdo bo glavni

Po podatkih ameriškega igralniškega podjetja FanDuel je bilo na Williamsona vplačanih več stav (!) kot na kateregakoli drugega igralca v ligi! To pomeni, da ima Williamson po mnenju stavničarjev v boju za naziv MVP več možnosti kot siceršnji favoriti, med katere poleg Dončića štejemo Stepha Curryja, Giannisa Antetokounmpa, Nikolo Jokića, Joela Embiida in Kevina Duranta.

Giannis Antetokounmpo Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Veliko število vplačanih stav seveda ne pomeni, da je Williamson favorit po izračunih stavniških hiš, je pa vsekakor zanimiv pokazatelj, da kljub številnim težavam s poškodbami še vedno uživa zaupanje košarkarskega občinstva.

Dvaindvajsetletni Američan je odigral dve sijajni sezoni v dresu New Orleansa, preden se je zaradi poškodbe stopala lani znašel na stranskem tiru. Prav nagnjenost k poškodbam ostaja njegov največji problem, za povrhu so mu v preteklosti nagajali tudi odvečni kilogrami.

Dejstvo je, da je 22-letnik lahko eden najbolj dominantnih košarkarjev na svetu, vendar bo lahko navduševal samo, če bo ostal zdrav.

Zion Williamson | Avtor: Profimedia Profimedia

Nedavno so svoje favorite za naziv MVP izbrali tudi generalni menedžerji NBA ekip. Kar 48% je za zmagovalca napovedalo Luko Dončiča, največjo konkurenco pa naj bi imel v Giannisu Antetokounmpu. Visoko po mnenju direktorjev kotirata še Joel Embiid in Steph Curry.

Vrhunci Šport Zvezdnik v preigravanje Dončića, ni se končalo dobro

Tudi stavnice na vrh postavljajo Dončića, Antetokounmpa in Embiida, sledijo pa jim Kevin Durant, Nikola Jokić, Jayson Tatum, Ja Morant in Steph Curry.  

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 10:33 16.oktober 2022.

    Tipično ameriško! Nekako morajo opravičiti vsa visoka pričakovanja gkede Ziona, ko so ga tako opevali pred draftom!