Šport > Košarka
4836 ogledov

Dončić v generalki že pokazal, kdo bo glavni

Luka Dončić Profimedia
Dallas Maverick so pred začetkom sezone ob novi, odlični predstavili Luke Dončića, premagali Utah Jazz.

Košarkarji Dallasa so na pripravljalni tekmi pred novo sezono lige NBA s 115:101 v gosteh premagali Utah Jazz.

Luka Dončić Aco Petrović Šport Aco Petrović: Zato je Dončić boljši od Dražena

Kljub počasnemu začetku so Dallas Mavericks v zadnji četrtini "pritisnili na plin" in strli odpor moštva iz Salt Lake Cityja. Luka Dončić, Tim Hardaway Jr. in Christian Wood so bili najbolj zaslužni, da je Dallas dobil drugo od treh pripravljalnih tekem pred novo sezono lige. Dallas bo prvo tekmo rednega dela odigral naslednji teden proti Phoenix Suns.

luka dončić Veličastno Šport 70.000 ljudi norelo ob prihodu Luke Dončića

Dončić, ki je že tretjo zaporedno sezono zapored favorit za najkoristnejšega igralca lige NBA, je tekmo končal kot prvi strelec moštva, s 24 točkami, tremi skoki in petimi podajami, ob 50-odstotnem metu iz igre (9-18). Na parketu je prebil 30 minut, v zadnji četrtini pa ni igral. Mavsi imajo pred novo sezono nekaj vprašanj, na katera bo moral trener Jason Kidd najti odgovore, da bi ugotovili, ali so pravi kandidati za naslov ali ne.

Dobra novica je, da se je po poškodbi vrnil Tim Hardaway Jr. in na tekmi proti Jazz igral dobro. Z 20 točkami je bil drugi strelec Dallasa, zadel je štiri od petih metov za tri točke. Potem, ko je bil lansko sezono prisiljen izpustiti finale zahodne konference, Hardaway zdaj upa, da bo lahko pomagal ekipi narediti korak naprej.

Eurobasket Ponudba Šport 200 evrov za srečanje z Dončićem in Dragićem

Nikola Jokić PROMO Uporabno 5 najboljših igralcev lige NBA v letu 2022

Okrepitev pod koši Christian Wood je tekmo končal z dvojnim dvojčkom, z 12 točkami in 10 skoki. Dobro je igral tudi v obrambi in je v 23 minutah s klopi zabeležil dve blokadi in eno ukradeno žogo.
 

Komentarjev 1
  • Ender3 16:44 15.oktober 2022.

    Avtor in žurnalovci treba se bo odločiti kdo bo glavni. Dončić ali Putin ! Obojega je preveč, nezanimivo, žurnalistično...