Šport > Košarka
506 ogledov

Aco Petrović: Zato je Dončić boljši od Dražena

Luka Dončić EPA
Selektor hrvaške reprezentance je mladega Slovenca primerjal s svojim legendarnim bratom.

Predstave Luke Dončića so že pred časom očarale košarkarsko javnost, v zadnjih mesecih pa postaja jasno, da ima Slovenec, ki je pred dnevi dopolnil šele 18 let, izjemen potencial za vpis med velikane igre pod obročema.

Pohvale na njegov račun dežujejo z vseh strani, zadnja pošiljka je prišla z južne strani Kolpe. Aleksandar Petrović, aktualni hrvaški selektor in brat pokojnega košarkarskega velikana Dražena Petrovića, je navdušen nad igrami člana madridskega Reala.

"Luka Dončić je izjemen talent, ki ga na prostorih bivše Jugoslavije nismo videli vse od (Tonija, op. a.) Kukoča in Dražena (Petrovića, op. a.). Nihče pri teh letih ni imel tako velikega vpliva na rezultat in igro svoje ekipe, pa govorimo o velikem madridskem Realu," je za Večernji list dejal prvi mož reprezentančne stroke pri naših južnih sosedih.

Obvlada vse

V nadaljevanju je popularni Aco Petrović Dončića primerjal s svojim bratom, ko je ta začel stopati na veliko scene evropske košarke.

"Dražen je pri 17, 18 letih šele začel razvijati svoje telo, Luka pa je že telesno izoblikovan igralec. Razliko vidim tudi v tem, da je bil Dražen stroj za doseganje košev, Luka pa obvlada vse segmente igre. Igra sijajno z žogo in brez nje, odličen je v obrambi, gre na skok v napadu in dobro potegne v protinapad," je hvalospev na račun Dončića sklenil Aleksadar Petrović.

Ob povedanem smo lahko v Sloveniji še kako veseli, da imamo takšen košarkarski dragulj. Dončić bo skupaj z Goranom Dragićem Slovenijo zastopal tudi na letošnjem Eurobasketu. 

Komentarjev 2
  • Avatar mike1968
    mike1968 09:10 03.marec 2017.

    Vse lepo in prav ampak čez Dražena Petroviča - Mozarta ga ni in ga ne bo!

  • BenX 08:02 03.marec 2017.

    zdaj pa ze rahlo pretiravate... luka je super igralec, ima potencial, da postane eden najboljsih, ampak... zaenkrat se ni dosegel prav nic takega, ker nebi ze mnogi mnogi pred njim!