Šport > Košarka
1699 ogledov

Ne boste verjeli, kaj so generalni menedžerji ekip napovedali Luki Dončiću!

Luka Dončić Profimedia
Generalni menedžerji NBA ekip so mnenja, da je prišel čas, da Luka Dončić osvoji naziv MVP.

Skoraj polovica generalnih menedžerjev NBA ekip verjame, da bo superzvezdnik ekipe Dallas Mavericks, Slovenec Luka Dončić, osvojil naziv najkoristnejšega igralca (MVP) sezone 2022/23. Spletna stran NBA.com je namreč izvedla že svojo tradicionalno raziskavo pred začetkom sezone, katera je razkrila, da kar 48 % vseh generalnih menedžerjev verjame, da je čas, da ta prestižna nagrada roma v roke mladega Slovenca.

Največjo konkurenco naj bi imel s strani zvezdnika ekipe Milwaukee Bucks, Grka Giannisa Antetokounmpa, kateremu je kar 34 % vseh generalnih menedžerjev napovedalo, da bo še tretjič v svoji karieri pokoril celotno ligo. Zanimivo pa je, da stroka ne verjame, da bi kaj takega lahko uspelo Srbu Nikoli Jokiću, saj dvakratni zaporedni aktualni MVP lige ni prejel niti enega glasu.

Če ima 82 % generalnih menedžerjev prav, bo tako še petič zapored ta prestižna nagrada romala v roke Evropejcu. Če pa med slednje po nedavni pridobitvi francoskega potnega lista štejemo še Kamerunca Joel Embiida, praktično celotna liga verjame, da bo laskavi naziv pripadel Evropejcu. Izmed vseh 32 generalnih menedžerjev je namreč le eden mnenja, da ne bo nagrado prejel kateri izmed omenjene trojice, temveč je za svojega favorita izbral Stephena Curryja.

Luka je s svojimi predstavami očitno resnično prepričal ameriško stroko, saj se zelo redko zgodi, da kateri izmed igralcev pobere kar 48 % glasov. Za primerjavo, lani so generalni menedžerji za najverjetnejšega MVP-ja izbrali Kevina Duranta, ki je prejel 37 % vseh glasov.

V omenjeni raziskavi so sicer generalni menedžerji 32 NBA ekip morali odgovoriti še na nekaj zanimivih vprašanj, kjer je prav tako pogosto imel glavno vlogo naš Luka. Sicer Dallas ni med favoriti za naslov, kjer so Milwaukee Bucks pobrali kar 43 % glasov (sledita Golden State Warriors s 25 % in Los Angeles Clippers z 21 %), a je zato Luka zasedel drugo mesto med igralci, okoli katerih bi si najbolj želeli graditi svojo ekipo. Z Giannisom sta pobrala vse glasove, Grk jih je dobil 55 %, Luka pa 45 %.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi v glasovanju po pozicijah je Dončić blestel v skorajda vseh kategorijah. Luka je tako zasedel drugo mesto med najboljšimi enkami (Curry 72 %, Dončić 10 %), drugo mesto med dvojkami (Devin Booker 45 %, Dončić 28 %) ter tretje mesto med trojkami lige (Durant 45 %, Tatum 24 %, Dončić 17 %). Med krilnimi centri in centri seveda ni dobil glasov.

Za konec pa je Luka zasedel še drugo mesto med vsemi neameriškimi košarkarji, saj je zaostal le za Giannisom, ki je zbral 57 % glasov, medtem ko je Luka prejel 28 %. Edini, ki je še prejel glasove v omenjeni kategoriji, je bil Jokić s 16 %.

Igrišče Mavs v Celju Prvi v Evropi! Šport Noro! Tako izgledata igrišči, ki so ju sredi Celja postavili Dallas Mavericks Luka Dončić "Hudiča, ne!" Šport Novi soigralec zbadal Luko, sledil je odločen odgovor Luka Dončić Navdušenje v Dallasu Šport Luka ni mogel skrivati navdušenja: "To bo njegovo leto!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice