Šport > Košarka
5057 ogledov

Dončića dvignil v nebo: "On igra neko drugo igro"

Luka Dončić Profimedia
Nov dan, nove pohvale na račun najboljšega slovenskega košarkarja.

Z medijskmi dnevi se je onkraj Atlantika začelo pripravljaljno obdobje pred prihajajočo sezono lige NBA. V njen bo eno osrednjih vlog znova igral Luka Dončić, ki bo poskušal z Dallas Mavericks narediti še korak dlje v lovu na šampionski prstan. V lanski sezoni so Mavsom v finalu zahodne konference načrte prekrižali Golden State Warriors.

O slovenskem košarkarju sta v teh dneh razpredala dva nekdanja NBA-jevca, Channing Frye in Richard Jefferson. Frye je med drugim izpostavil podrejenost Dallasove kadrovske politike Luki, ki se odraža v tem, da mora biti vsaka okrepitev v prvi vrsti kompatibilna s slovenskim zvezdnikom

LeBron James, Luka Dončić | Avtor: twitter twitter
Jefferson je na tem mestu pripomnil, da moramo Luko omenjati v isti sapi kot njegovega velika vzornika LeBrona Jamesa. "Luka je tako poseben kot Bron. Luka je takšne vrste igralec. Ali lažem?" je retorično vprašal nekdanji prvak (2016).

"Vsi vemo, da bo LeBron James zapisan kot najboljši ali drugi najboljši košarkar v zgodovini, odvisno od mnenja vsakega posameznika. Tako poseben je Luka. Način, kako igra košarko, česa je sposoben na igrišču, dominanca, ki jo je vzpostavil pri tako mladih letih. Košarka je zanj mala malica. On igra drugo igro."

"Ali ima fizične sposobnosti, da bo igral tako dolgo kot LeBron? To bomo še videli. Toda v tem trenutku je eden od košarkarjev ki igrajo drugo igro kot vsi ostali. Takšnih igralcev je bilo zelo malo. Morda sedem ali osem v vsej zgodovini. Veseli me, da so si Mavsi vzeli čas za počasno izgradnjo ekipe. Imajo potencialno enega največjih košarkarjev vseh časov."

"Luka je v tem trenutku že eden najboljših košarkarjev vseh časov za svoja leta. Tudi če ne bo napredoval niti za milimeter in bo ostal točno takšen igralec, kot je danes, bo v hišo slavnih sprejet ob prvi nominaciji," je prepričan Jefferson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.