Šport > Košarka
6488 ogledov

Noro! Tako izgledata igrišči, ki so ju sredi Celja postavili Dallas Mavericks

Igrišče Mavs v Celju Metropolitan
V Celju odprli košarkarski igrišči v barvah Dallas Mavericks

Celjska občina je za celjskim dijaškim domom odprla košarkarsko igrišče v barvah severnoameriškega poklicnega moštva Dallas Mavericks in znanega slovenskega košarkarja Luke Dončića, ki so ga poimenovali Mavs. Drugo igrišče z imenom Dončić pa so odprli popoldne za bencinsko črpalko na Mariborski cesti v Celju.

Igrišče Mavs v Celju | Avtor: Metropolitan Metropolitan

Kot je ob odprtju igrišča povedal celjski župan Bojan Šrot, je igrišče za dijaškim domom nekaj posebnega. Na njegovi sredini je namreč logotip košarkarskega kluba Dallas Mavericks, sedem krogov v različnih barvah modrega tona pa ponazarja številko 77, ki jo nosi slovenski as Dončić. Pod vsakim košem so celjske zvezde kot znak dobrega sodelovanja z omenjenim ameriškim klubom.

Po Šrotovih besedah je igrišče Mavs prvo v Evropi, ki ga je naredila katera koli ekipa NBA. To igrišče je v celoti financiral teksaški klub, in sicer v višini 152.000 evrov, medtem ko je igrišče Dončić sofinanciral v znesku 20.000 evrov, 70.000 evrov pa je prispevala celjska občina. Obe igrišči sta namenjeni mladim celjskim košarkarjem.

Igrišče Mavs v Celju | Avtor: Metropolitan Metropolitan

Šrot je tudi dejal, da so pri ureditvi igrišča na Mariborski cesti sledili trajnostni noti, zato bodo ob njem posadili 15 dreves. Za ureditev igrišča na Mariborski cesti se je občina odločila, ker je Dončić rano otroštvo preživel prav v Celju. Leta 1999, ko se je Luka rodil, je namreč njegov oče Saša Dončić takrat igral košarko v košarkarskem klubu Pivovarna Laško.

Celjska občina se trudi celjsko košarko vrniti na stara pota slave, je še dejal Šrot, ki je predstavnici Dallas Mavericks Katie Edwards vročil simbolno darilo celjskega viteza z listino. Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec in Edwardsova pa sta Šrotu podarila Dončićeva dresa s številko 77.

Igrišče Mavs v Celju | Avtor: Metropolitan Metropolitan

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:10 04.oktober 2022.

    Fajn! A bodo Amerikanci skrbeli tudi da bo tosta igrišči oskrbovani tako kot je treba al potem to nase prevzema občina Celje?

Sorodne novice