Šport > Košarka
18742 ogledov

Dallas prvi NBA klub s takšnim projektom v Evropi, izpeljan bo pri nas

Mark Cuban Profimedia
Dallas Mavericks z novim projektom v Sloveniji.

Sodelovanje NBA franšize iz Dallasa z različnimi partnerji iz Slovenije je v zadnjih letih odlično, tokrat pa bodo pri klubu iz Teksasa izpeljali nov projekt v sodelovanju s Slovenci. V Celju sta namreč zrastli dve košarkarski igrišči, ki bosta namenjeni razvoju mladih košarkarjev.

Igrišče, ki bo nosilo ime Mavs (skrajšana oblika imena Mavericks; op. p.), je bilo v celoti financirano s strani teksaške franšize, igrišče Dončić, poimenovano po slovenskem zvezdniku Luki Dončiću, ki bo čez dobra dva tedna krenil v svojo peto NBA sezono, pa so pri Dallasu delno financirali.

Uradna otvoritev obeh igrišč bo na sporedu jutri, Dallas Mavericks pa tako postajajo prvo NBA moštvo s svojima igriščema v Evropi. 

Na projekt so pri franšizi sicer opozorili tudi na twitterju. "Kmalu v Sloveniji...," so zapisali in k temu dodali datum. Ta je sicer podan v ameriški obliki, kjer je najprej zapisan mesec, nato dan in na koncu leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice