Šport > Košarka
59963 ogledov

Slovenski reprezentant zavrnil igranje za Dallas

Edo Murič in Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkar se je po poročanju Sportkluba poleti pogovarjal s klubom Luke Dončića.

Košarkarska ekipa Dallas Mavericks, katere član je Luka Dončić, v prihodnje pa ji bo v vlogi pomočnika trenerja pomagal tudi legendarni Marko Milić, se je zanimala za sodelovanje z Edom Murićem.

Krilni košarkar Slovenije je pogovore s teksaškim klubom potrdil za Sportklub. Murić bi lahko z Mavsi sklenil t.i. "two-way" pogodbo, s katero lahko NBA moštva v svoj kader pripeljejo še dva dodatna igralca.

Vrednost dogovora naj bi pred plačilom davka znašala dobrih 500.000 evrov, Murićev igralni čas pa bi bil glede na naravo pogodbe razdeljen med prvim moštvom in razvojno ekipo.

Edo Murić | Avtor: Saša Despot Saša Despot


Čeprav ga je zamikala selitev onkraj luže, se je Murić odločil, da bi kariero nadaljeval kot član ljubljanske Cedevite Olimpije. "Preseneča me, da je ta novica prišla do vas, a lahko potrdim, da je bila možnost kar resna," je za Sportklub povedal izkušeni 30-letnik.

"Kljub lepi priložnosti sem ostal. Vesel sem, da kariero nadaljujem v Olimpiji. Zanjo rad igram. Nisem želel sprememb. Z družino tukaj uživam. Poleg tega gre za klub, ki napreduje iz leta v leto. Odločitev sem sprejel po pogovoru z družino. Zdaj so moje misli povsem pri Olimpiji. Z njo želim storiti korak naprej," je svojo odločitev pojasnil Murić.

NBA moštva imajo poleg 15 članov prve ekipe v kadru hkrati lahko največ dva igralca s "two-way" pogodbo. Košarkarji s "two-way" pogodbo lahko odigrajo največ 50 od 82 tekem rednega dela.

Komentarjev 4
  • radovednica 15:17 26.september 2022.

    Ja prav gotovo so se zanimali za tega nesposobnega ćefurčka. Ta še za Olimpijo ni dober in bi ga bilo treba zbrcat že zdavnaj. Kaj sploh v košarki počne, če ni sposoben doseči koša z razdalje manj kot pol metra, ...prikaži več izpod koša. A se nekdo iz te novice, ki sploh ni, dela čistega bedaka???

Sorodne novice