Šport > Košarka
50884 ogledov

Naposled potrditev: Luka bo pri Dallasu dobil družbo rojaka

Marko Milič Reševalni pas/Twitter
NBA franšiza iz Dallasa je bogatejša še za enega Slovenca.

Že precej časa je bila dokaj slabo varovana skrivnost, da se bo Marko Milić, sicer prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi NBA, pred novo sezono pridružil franšizi Dallas Mavericks. Nekdanji košarkar, ki so ga leta 1997 na naboru kot 33. izbrali pri Philadelphiji 76-ers, a je nato bil zamenjan v Phoenix, novice novinarjem kar nekaj časa sicer ni želel potrditi, saj je čakal na uradno objavo iz tabora Dallasa.

Ta je zdaj tudi prišla, Milić pa je javnost obvestil tudi z zapisom na Instagramu.

"Vzhičen sem nad dejstvom, da se bom pridružil Dallas Mavericks, izjemni organizaciji z odličnim strokovnim štabom in glavnim trenerjem Jasonom Kiddom. Luka je neverjeten igralec in njegova karizma sta pripeljala do trdne povezave med Dallasom in slovensko reprezentanco. Velika čast bo 'stati v njegovem kotu', ga spodbujati in navijati zanj," je 'Air Milko' sporočil na omenjenem socialnem omrežju in napovedal, da bo poletja še naprej na voljo slovenski izbrani vrsti, kjer je v zadnjem času deloval kot vodja reprezentance.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milic Team (@milic.team)

Milić bo zasedel mesto enega od pomočnikov Kidda, s slednjim je sicer delil slačilnico kot član Phoenixa, soigralca sta bila dve sezoni. Takrat je bil Kidd vodja Sonc iz Arizone, njihov član pa je bil takrat tudi kasnejši dvakratni MVP lige Steve Nash. Kanadčan, ki je zdaj trener moštva Brooklyn Nets, je bil sicer na naboru izbran leto prej kot Milić.

Ta bo pri Dallasu zdaj zasedel vlogo tako imenovanega razvojnega trenerja, zadolžen bo za razvoj posameznih igralcev. Takšno vlogo sicer v ligi NBA že opravlja en nekdanji slovenski reprezentant, Beno Udrih je od leta 2020 del strokovnega štaba pri franšizi New Orleans Pelicans.

marko milič | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • optimist11 21:16 24.september 2022.

    Bravo marko. Veliko uspeha.

Sorodne novice