Šport > Košarka
3820 ogledov

Dončićevo poigravanje s tekmeci očaralo tudi Fibo

Luka Dončić Profimedia
Ni seznama vrhuncev brez Luke Dončića.

Organizatorji nedavno končanega EuroBasketa 2022 so izbrali deset najboljših oziroma najatraktivnejših potez tekmovanja.

Na seznamu je po zaslugi Luke Dončića močno zastopana tudi Slovenija, košarkarju Dallasa je namreč pripadla četrta in prva poteza prvenstva stare celine, na katerem so se naši fantje poslovili že v četrtfinalu.

Naslov evropskega prvaka je osvojila Španija, ki je v finalu premagala Francijo, v tekmi pa bron pa so Nemci porazili slovenske krvnike Poljake.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa
Slovenski superzvezdnik je s trojko ob zvoku sirene prek Rudyja Goberta na tekmi skupinskega dela s Francijo zasedel četrto med izbranimi desetimi vrhunci prvenstva, na samem vrhu pa je pristala njegova podaja za alley-oop Vlatku Čančarju.

Dončić je omenjeno trojko prek dvakratnega obrambnega igralca lige NBA zadel z eno roko. Več o tem TUKAJ.

Še lepša je bila po izboru organizatorjev njegova akcija na tekmi z našo vzhodno sosedo, kjer je ukradeno žogo odbil med nogami madžarskega košarkarja, nato pa podal za alley-oop reprezentančnemu kolegu. Več o tem TUKAJ.

Celoten seznam najlepših potez EuroBasketa 2022 si poglejte v priloženem posnetku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice