Šport > Košarka
7316 ogledov

Dončić nasul 47 točk, tole pa je najbolj odštekan koš na tekmi

Luka Dončić Print Screen
Luka Dončić je na tekmi z olimpijskimi podprvaki oddal kandidaturo za najlepši koš evropskega prvenstva 2022.

Prvi zvezdnik slovenske košarkarske reprezentance Luka Dončić je na obračunu s Francijo odigral svojo najboljšo tekmo letošnjega prvenstva.

Luka Dončić Drama v Kölnu Šport Maščevanje je sladko, Slovenija je premagala Francijo

V slabih 39 minutah je zbral 47 točk, kar je drugi najboljši strelski izkupiček na prvenstvih stare celine, sedem skokov in pet podaj ob 65-odstotnem metu iz igre (15/23) in 55-odstotnem metu izza črte (6/11).

Navdušena Šport Ameriška novinarka: Tu je razlog, zakaj Dončić krvavi med počitnicami lige NBA Mišo Brečko Pogovor Šport Bivši kapetan Kölna stiska pesti za Slovence, na finalu je bil že 2017

Največ pozornosti je bil po tekmi deležen Dončićev koš sredi druge četrtine, ko je pred iztekom napada z eno roko zadel trojko prek 216 centimetrov visokega Rudyja Goberta, trikratnega najboljšega obrambnega igralca v ligi NBA.

"Tole je bil morda že najlepši met prvenstva," je ocenil ameriški komentator prenosa. "Kakšna trojka, je to sploh mogoče? Dončić se norčuje iz tekmecev," je Dončićev koš pospremil srbski komentator.

"Ne, ne... Dovolj je, suhec," pa svojem očem ni mogel verjeti španski novinar. "Luka, ti si nor," je pristavil.

Našli krivca Šport Francozi besni po tekmi s Slovenijo: "Da smo temu priča? To ni mogoče" Avtobus Slovenije To morate videti Šport Reprezentanti skoraj prevrnili avtobus: "Daj Francoze, da se igramo"

Saj to ni res! Šport Francoski selektor sanja o sodniški krivici, sam pa je storil tole

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.