Magazin > VIP
99763 ogledov

Nemški tabloid: Luka Dončić se je z mamo sprl zaradi njenega partnerja

luka dončić mirjam poterbin Instagram
Še preden se je razvedelo, da je Luka Dončić vložil zahtevo pri ameriškem uradu za patente in blagovne znamke, s katero zahteva preklic registracije blagovne znamke Luka Doncic 7, ki je trenutno v lasti njegove matere Mirjam Poterbin, se je nemški Bild spraševal o njunem odnosu.

Pred torkovo tekmo Slovencev proti Nemčiji se je nemški Bild spraševal, kje je Mirjam Poterbin, mama Luke Dončića. Da "mame Dončić" ni ob sinu, so označili za "uganko", saj sta bila še pred kratkim "nerazdružljiva".

Omenjeni medij je v članku opisal Lukovo preteklost. Njegova starša sta se ločila, ko je bil Luka najstnik. "Njegov oče Saša, ki je bil njegov vzornik, v njegovem življenju nenadoma ni igral več nobene vloge," so zapisali in dodali, da je bila Mirjam tista, ki je sina pospremila v Madrid, kjer je igral za Real. Poznavalci so takrat povedali, da je bila Lukova mama "del kluba".

Ko so Luko 2018 sprejeli v NBA, je bila Mirjam "zvezda večera". Spet se je zaradi sina preselila, tokrat v Dallas, v stanovanje, ki je bilo blizu njegovemu. Mirjam se je z moštvom Mavericks in sponzorji pogajala v sinovem imenu in skrbela za novinarje. "Če je kdo želel do Luke, je moral preko Mirjam," piše Bild.  

Mirjam si je tekme NBA ogledovala v dvorani, menda na najdražjih sedežih. Z očetom Luka v tem času ni govoril. Saša je sina v ZDA obiskal šele dve leti pozneje. "Govoric je veliko, a o tem nihče ni hotel govoriti. Njegovega očeta so o tem enkrat ali dvakrat vprašali na televiziji, a mu to ni bilo všeč. Po tem ga o tem niso nikoli več povprašali. Tudi Luka je preprosto 'prevelik', da bi se ubadal z družino," je mediju povedal vir iz Slovenije. 

Med zadnjo NBA sezono pa naj bi prišlo do preobrata. "Luka se z mamo skorajda ni več pogovarjal, sklenjene pogodbe so prekinili. Oktobra 2021 je Luka podpisal pogodbo z novo svetovalno agencijo, Mirjam pa od julija 2021 na Instagramu ni več objavila sinove fotografije."

Mama je izginila, oče pa se je vrnil. Saša je bil v zadnjem času tisti, ki si je Lukove čarovnije ogledoval ob zvezdnikih, kot je Jamie Foxx. "Oče in sin sta šla skupaj na dopust, si skupaj ogledovala NFL tekme in tekme slovenskih nogometašev." "Sprememba za 180 stopinj. A o tem ne postavljamo vprašanj, le privajamo se na novo resničnost," Bild citira poznavalca. 

Medij tudi poroča o govoricah, da naj bi se Luka z mamo sprl zaradi njenega partnerja Borisa Požega, "nekdanjega igralca hokeja in ustanovitelja podjetja s sladoledom". "Z njegovim poslovanjem naj bi bil Luka nezadovoljen," piše Bild.

Včeraj so mediji sicer poročali o tem, da je slovenski košarkarski zvezdnik v Združenih državah Amerike želel registrirati blagovno znamko LUKA DONCIC. Ameriški patentni urad USPTO je njegovo zahtevo predhodno zavrnil zaradi že obstoječe blagovne znamke Luka Doncic 7. To je leta 2018 ob sinovi privolitvi registrirala njegova mama Mirjam Poterbin, ki pa se ji ni želela odpovedati, navaja eden najbolje obveščenih ameriških novinarjev. Kot izhaja iz slovenskih javnih evidenc (Ajpes), Mirjam Poterbin in direktor Boris Požeg poleg znamke Luka Doncic 7 upravljata še stran lukadoncic.com in imata v lasti ter tržita blagovno znamko LD77. 

Luka je sedaj zahteval preklic znamke Luka Doncic 7. Več o tem TUKAJ

 

 

Komentarjev 12
  • radsemastimzmesom 14:25 09.september 2022.

    Vse kar lahko recem: Sasa Doncic je ljudina. Luka je, upam da, to spoznal in ga sprejel nazaj v svoje zivljenje. Privoscim Sasi, da je dobil sina nazaj, tut ce je Sasa kako lumparijo naredil. Vseeno je clovek velikega srca, ...prikaži več to se vidi. Mirjam pa naj se obnasa, kot da ima odraslega sina in ne zascitnisko kot se stars obnasa do vrtcevskega otroka.

  • Ender3 15:56 08.september 2022.

    Poznan je, odnos mama in sin. Mama je samo ena, očeta se lahko zamenja. Sploh pa, kakšen smisel in namen ima takšno poročanje po medijih. Takšna ugibanja in diskreditacija nimajo nobenega smisla in tega, bi se morali snovalci takšnih tračev zavedati.

  • lojs 14:21 08.september 2022.

    ta vaš dončič bi moral biti posebna rubrika na tem portalu, no pa ne samo tukaj ... po mojem okusu je tega dončiča že skoraj malo preveč