Šport
57370 ogledov

Mama Luke Dončića: Okoristiti se želijo z mojim sinom!

mirjam poterbin
1/2
RTVS
Slovenski košarkarski zvezdnik, Luka Dončić, ki igra za ekipo severnoameriške lige NBA Dallas Mavericks, je v torek vložil zahtevo pri ameriškem uradu za patente in blagovne znamke, s katero zahteva preklic registracije blagovne znamke Luka Doncic 7, ki je trenutno v lasti njegove matere Mirjam Poterbin, je prvi poročal ameriški novinar Marc Stein.

Slovenski košarkarski zvezdnik je v Združenih državah Amerike želel registrirati blagovno znamko LUKA DONCIC. Ameriški patentni urad USPTO je njegovo zahtevo predhodno zavrnil zaradi že obstoječe blagovne znamke Luka Doncic 7. To je leta 2018 ob sinovi privolitvi registrirala njegova mama Mirjam Poterbin, ki pa se ji ni želela odpovedati, navaja eden najbolje obveščenih ameriških novinarjev.

Uradni vlagatelj zahteve slovenskega košarkarja je njegovo podjetje Luka99 Inc., s katerim imajo sklenjene pogodbe vsa njegova partnerstva z blagovnimi znamkami. Z vložitvijo zahtevka želi Dončić pridobiti popoln nadzor nad blagovnimi znamkami, ki nosijo njegovo ime.

Eurobasket 2022 EuroBasket 2022 Šport Pogovorili smo se med seboj in s strokovnim štabom, to je rezultat tega

Kot izhaja iz slovenskih javnih evidenc (Ajpes), Mirjam Poterbin in direktor Boris Požeg poleg znamke Luka Doncic 7 upravljata še stran lukadoncic.com in imata v lasti ter tržita blagovno znamko LD77. Kot navaja Stein, Dončić s temi podjetji ni povezan. Več o tem na tej povezavi.

"Vse, kar je napisano, prihaja s strani ljudi, ki so Luko obkrožili v zadnjih dveh letih in želijo popoln nadzor nad njegovim življenjem in kariero. Nočem prati umazanega perila v javnosti, sploh v času, ko mora biti Luka zbran in fokusiran na pomembne tekme, ki so pred njim. Od njegovega rojstva naprej mi je bilo vedno pomembno samo to, da je Luka srečen in da mu je omogočeno, da sledi svojim sanjam, kar je normalno za vsako mamo," je v odzivu za MMC zapisala Mirjam Poterbin.

"Grožnje ljudi, ki se hočejo okoristiti z mojim sinom, pa mi tudi tako, da pišejo takšne članke ob najmanj primernem času za Luko, ne bodo prišle do živega. Vedno bom in stojim za tem, da obvarujem svojega sina in od tega nikoli ne bom odstopala," je dodala.

Luka Dončić Blamaža Šport Navijači v šoku: "Za božjo voljo, spravite ga že stran od Dončića"
Komentarjev 18
  • gilgant 11:30 08.september 2022.

    ma deeej odjebite že s temi nohti!!!!!

  • jakec1575 20:36 07.september 2022.

    to pa ji verjamem. Kukoča sta 2 švicarja olajšala za 11 mio. Luka ne sme zaupati americanom. to je leglo lopovov, ki hocejo svojo marzo.

  • rd2dmk2 19:29 07.september 2022.

    tukaj bi dejal tole spomnimo se mesija in očeta.. za začetek...mamica, tebi pa takole.. lukec ma ženkico in ma svojo pamet in leta pa naj dela kar hoče. ti pa zavihaj rokave , pa mogoče začni metat žogo na koš.. ...prikaži več.. p.s. stari so dolžni skrbet za otroke, otroci pa za starše, to pravi naša zakonodaja. torej . mami, ne sekiraj se.