Šport > Košarka
633 ogledov

Pogovorili smo se med seboj in s strokovnim štabom, to je rezultat tega

Eurobasket 2022 Saša Despot
Slovenski košarkarji z dodatno motivacijo nad Francoze.

"Po porazu proti Bosni smo zdaj potrebovali takšno predstavo in navsezadnje tudi zmago. To je bila idealna tekma za nas, verjamem, da se nismo preveč 'potrošili' v fizičnem smislu. To se bomo že sestavili, bolj je vprašanje o mentalni pripravi na naslednjo tekmo. Je bila pa tekma proti Bosni dobra šola za nas," je po zmagi z 88:80 dejal proti Nemčiji dejal Jaka Blažič.

Kaj se je dogajalo po slabo odigrani tekmi proti reprezentanci Bosne in Hercegovine, kaj se je zgodilo, da je Slovenija proti gostiteljici pokazala drugačen obraz?

"Imeli smo pogovor med igralci, pogovor s strokovnim štabom, oddelali dober trening, rezultat je bila tokratna predstava. Dvoboj je bil kar neko ekipno sporočilo, še zlasti, ker smo igrali proti Nemčiji, ki je v zelo dobrem stanju in pred polno dvorano Nemcev. Kljub temu da so bili naši navijači v manjšini, so bili zelo glasni, moram jih pohvaliti. Je pa to res zelo pomembna zmaga. Še posebej zato, ker smo sami sebi dali vedeti, da lahko igramo proti najboljšim in da smo proti BiH imeli samo slab dan. Na tem bomo gradili."

Tudi Blažič je bil navdušen nad predstavo Luke Dončića (36 točk, 10 skokov, štiri asistence): "Vsaka tekma z njim je za nas privilegij. Da lahko igramo s takšno zvezdo in danes je bil res na misiji. Od prve do zadnje minute je bil agresiven, tudi se ni toliko zanašal na trojke kot na prejšnjih dvobojih. Poskušal je s prodori, kjer ga nihče ne more zaustaviti. Lahko mu samo čestitamo."

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Še pred dobrim tednom je sicer Nemčija v kvalifikacijah za SP povsem nadigrala Slovenijo: "V Münchnu so nam pri skokih zelo veliko preglavic povzročali zunanji igralci, ki so vtekali s krilnih položajev in danes je bil načrt, da se branilci skoncentriramo na to, da jih zapiramo. In mislim, da so imeli nato centri dovolj prostora, da so pobirali te skoke. Luka je tudi tako dominanten, da lahko pobere te odbite žoge. Tokrat smo opravili zelo dobro delo."

V boju za prvo mesto v skupini B zdaj sledi obračun s starimi znanci: "Francija ima podobno ekipo kot na lanskih olimpijskih igrah, par igralcem jim sicer manjka. Isti trener, nekih skrivnosti ne bo. Glavni je Fournier, prvi zvezdnik pa Gobert, ki zapira raketo. Bo dobra tekma."

Bo imel dvoboj dodaten čustven naboj zaradi poraza Slovenije v polfinalu olimpijskih iger v Tokiu, ko je Nicolas Batum v zadnjih trenutkih dvoboja blokiral polaganje Klemna Prepeliča.

"Ja, seveda. To ti ostane v spominu, še posebej, ker je bila tekma za tako pomembno stvar. Verjamem, da nam bo tudi to dalo dodatno motivacijo," meni Blažič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice