Šport > Košarka
36158 ogledov

Pred tekmo je zastavil vprašanje in dobil jasen odgovor

Eurobasket 2022 Saša Despot
"V obraz smo si povedali nekaj stvari."

"Komaj čakamo, da popravimo vtis in da vidimo, ali smo ali nismo," je že takoj po porazu z Bosno in Hercegovino dejal Edo Murić in po zmagi z 88:80 nad Nemčijo dobil odgovor na vprašanje, ki si ga je zastavljal. In odgovor je: s(m)o.

"Danes smo pokazali svoj pravi obraz. Bosna je bil 'wake up call' (bujenje; op.p.) za nas.Takrat smo zaspali in nato igrali igro, ki ni naša. To smo si v miru kasneje pogledali, analiziral, imeli krizni sestanek in tokrat pokazali povsem drugačno predstavo. Upam, da bomo tudi še naprej igrali tako. To je naša igra, k temu moramo stremeti. Končno smo nazaj, uživali smo v košarki in to je najpomembnejše," je dejal Murić.

Ta se je povsem ob koncu dvoboja, ko Nemci niso imeli več realnih možnosti za preobrat, zapletel s prvimi zvezdnikom Nemčije Dennisom Schröderjem. "To je bila njihova nemoč, poskušali so nekaj sprovocirati. Mi imamo svoj cilj, ne bomo se tako poceni pustili vreči iz tira. 'Ziher' se bova še videla, bova še kaj poračunala (smeh)."

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kako je potekal krizni sestanek, kašen je bil pogovor med igralci po porazu z BiH? "Bilo je kar nekaj stvari, moral bi ostati tu kar nekaj časa, če bi želel vse razložiti. Glavno je, da smo rešili zadevo, da smo si v obraz povedali nekaj stvari. Zdaj smo spet vsi trdno na tleh, vemo za kaj garamo in naredili bomo vse, da do tja pridemo."

Na dvoboju z Nemčijo je blestel Luka Dončić. Ta je svoje prve nastope v Kölnu ocenil za nedovolj dobre. Tokrat se je odzval in vknjižil 36 točk, 10 skokov, štiri podaje in blokado. "Luka je izjemen igralec. Če mu gre žoga notri, ima toliko orožij, da ga je nemogoče zaustaviti. Danes so ga krili dva, trije igralci, vseskozi pa našel rešitev. Vsaka mu čast. Ne rabim izgubljati besed, vsi vemo, kdo je on. Kapa dol."

Eurobasket 2022 Eurobasket Šport "Vesoljec" Dončić pokopal še nepremagano ekipo prvenstva Eurobasket 2022 Po tekmi Šport Nemci: Zgodil se je Dončić. Luka: Ne, ni res.

Enako kot med tekmama z Madžarsko in BiH se bo zgodilo tudi tokrat, Slovenci bodo morali znova zaigrati po manj kot 24 urah. Nasprotnik čete Aleksandra Sekulića bo Francija.

"Gre za top štiri ekipo tega prvenstva. Izjemna tekma za nas, mi imamo radi takšne dvoboje. Kosati se s takšnimi igralci, kot so ti, ki nastopajo za Francijo, nimaš priložnosti vsak dan. Gremo All in (na vse ali nič; op.p.), gremo na polno. Bomo videli, kdo je boljši," je o dvoboju, ki lahko Sloveniji tudi prinese prvo mesto v skupini, dejal Murić.

Lani je s kolegi le za točko izgubil olimpijski finale proti istemu tekmecu: "Zagotovo bo tudi to v naši glavi, mi bomo naredili vse, da dobimo dvoboj in osvojimo prvo mesto v skupini. Olimpijske gor ali dol. Cilj je jasen, gremo po prvo mesto, videli pa bomo, če nam bo uspelo."

Eurobasket 2022 Živel bo v LJ Šport Prvi Američan pri Olimpiji: Pripravljam nekaj velikega, Slovenija bo zadovoljna Eurobasket 2022 Po tekmi z BiH Šport "Mislili smo, da se bodo sami premagali, potem je bilo prepozno" John Roberson Junak Šport Nekdanji Laščan: "Ugnati evropske prvake je največje plačilo" Rašo Nesterović Rašo o izbrani vrsti Šport "Obrazi so zdaj drugačni, ne morem uporabiti besede kakšni" trening Dončić Šport Tako se je Luka odzval na bes bosanske javnosti Primož Samar Intervju Šport Nekoč spremljal Dražena Petrovića v dresu Jesenic, zdaj sina na EP Jernej Valentinčič Ob 20.30 Šport Zdaj proti Nemčiji: V rokavu imamo še kakšnega asa Eurobasket 2022 Navijači Šport Takšna 'fešta' je v Kölnu
Komentarjev 2
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 07:40 07.september 2022.

    Izjava po koncu tekme:" ZMAGAL SMO NEMČIJO"! Jebem vam mater nepismeno pod košem!

Sorodne novice