Šport > Košarka
223 ogledov

Nekdanji Laščan: "Ugnati evropske prvake je največje plačilo"

John Roberson Profimedia
V slovenskem taboru razočarani, pri tekmecih vzhičeni.

Slovenska košarkarska reprezentanca si je s porazom proti Bosni in Hercegovini otežila pot k osmini finala evropskega prvenstva. Zdaj jo v Kölnu čakata na papirju še dve zelo težki tekmi proti gostiteljici Nemčiji in Franciji. "Videli bomo ali smo ali nismo," je po izgubljenem dvoboju dejal Edo Murić ter dodal, da komaj čaka na to, da Slovenija popravi vtis.

"Ostati moramo skupaj tudi v teh težkih trenutkih. Moramo biti boljši v obrambi, počeli so, kar so hoteli. In imeli so toliko napadalnih skokov, ujeli so vse žoge pod našim obročem. Tega ne bi smeli dovoliti. Slaba ekipna predstava, brez energije. Očitno nismo bili psihično pripravljeni na tekmo," pa je po tekmi razočarano govoril Mike Tobey.

Je bil razlog za poraz tudi podcenjevanje tekmeca? "Ne, ne. A morali bi iti v tekmo bolj odločno, z več žara in energije. Nismo dobro reagirali," je še dejal naturalizirani košarkar.

"Vsak poraz je slab. Zbrati se moramo zbrati in spet udariti nazaj. Kemija je naše največje orožje in tega moramo prav zdaj pokazati. Vsi moramo dihati kot eno, biti usmerjeni v isti cilj in to pokazati na parketu," je zaključil Američan.

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Njegov rojak na drugi strani je bill razumljivo precej boljše volje. John Roberson, ki je zanimivo leta 2011 bil član slovenskega kluba Zlatorog Laško, a se je zadržal le nekaj tekem, je v dresu BiH proti Sloveniji zbral 23 točk, na dvoboju je zadel sedem metov za tri točke.

"To je nor občutek. Že to, da sem na Eurobasketu, je čast in privilegij. Samo vpijam vse skupaj, ne dojamem še te zmage. Igram, imamo svoje delo, ki ga moramo opraviti. Verjeli smo, da lahko zmagamo, to je najbolj pomembno. Čutimo, da lahko igramo proti vsakemu. Trudili se bomo, da bomo še boljši. Kemija pa je naše največje orožje," je dejal Roberson.

Bosanska košarkarska zveza ima sicer velike finančne težave, nekaj časa je celo v zraku visel nastop na EP. Na vprašanje, če bodo košarkarji prejeli kakšen bonus za uvrstitev v osmino finala, je Roberson odvrnil: "Nimam pojma. Premagati evropskega prvaka je najboljše plačilo zame."

Vau, kapo dol! Šport Nora poteza Dragića v dvoboju z 211 cm visokim orjakom Eurobasket 2022 Po tekmi z BiH Šport "Mislili smo, da se bodo sami premagali, potem je bilo prepozno" Klemen Prepelič Hladen tuš Šport "Poraz ni alarmanten, bolj me skrbi nekaj drugega" Eurobasket 2022 Poraz Šport Gogi nezadovoljen, ker je selektor 'pozabil' nanj: Vprašajte ga! Eurobasket 2022 Po 11 zmagah Šport Nervozni Slovenci doživeli šok na tretji tekmi EP
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice