Šport > Košarka
134940 ogledov

Bosanci znoreli nad Dončićem: "Sramota za takšnega igralca"

Print Screen
Največji zvezdnik evropske košarke se ni proslavil s potezo v zaključku srečanja z Bosno in Hercegovino.

Reprezentanca Bosne in Hercegovine je v tretjem krogu košarkarskega evropskega prvenstva senzacionalno premagala Slovenijo s 97:93 (26:32, 49:52, 72:73). Po porazu je bilo v slovenskem taboru prisotnega kar nekaj nezadovoljstva, frustracije pa so se med igralci nabirale že med samo tekmo.

Eurobasket 2022 Poraz Šport Gogi nezadovoljen, ker je selektor 'pozabil' nanj: Vprašajte ga!

Po dvoboju se je na udaru bosanskih medijev in tamkajšnje javnosti znašel naš prvi zvezdnik Luka Dončić, ki naj bi med minuto odmora na nespoštljiv način govoril o nasprotni ekipi.

"Pi*ka materina, proti komu mi to izgubljamo," se je v izdihljajih srečanja, ko so Bosanci vodili za štiri točke, jezil slovenski košarkar.

Eurobasket 2022 Po 11 zmagah Šport Nervozni Slovenci doživeli šok na tretji tekmi EP

Dončiću na srečanju z BiH ni steklo v napadu, kar je samo še dodatno pripomoglo k njegovi nejevolji. Dosegel je 16 točk ob zgolj 44-odstotnem metu iz igre (8/18), zgrešil pa je vseh osem poskusov za tri točke (0/8).

Izgubil je pet žog, kar je največ med vsemi slovenskimi košarkarji na tekmi.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Največji zvezdnik evropske košarke se je po tekmi znašel v središču pozornosti, a tokrat ne zaradi dobre predstave na parketu.

"Sramotna poteza Luke Dončića, poglejte, kaj je rekel našim igralcem," piše spletni portal Hayat.ba. "Zmaga je zdaj še toliko slajša! Dončić med minuto odmora pred koncem tekme dejal: 'Pi*ka materina, proti komu mi to izgubljamo'," pa so prispevek naslovili novinarji portala Sport.avaz.ba.

"Poteza Luke Dončića v zaključku tekme razbesnela navijače BiH. Vrgel plastenko in sporočil: 'Proti komu mi izgubljamo'," so zapisali pri portalu Sport1.oslobodjenje.ba.

Klemen Prepelič Hladen tuš Šport "Poraz ni alarmanten, bolj me skrbi nekaj drugega"

Dončićev izbruh je odmeval tudi v številnih hrvaških in srbskih medijih. "Dončić ponižal košarkaje BiH," piše spletni portal 24sata.hr. "Dončić vpil in psoval med minuto odmor na tekmi z BiH," so zapisali pri srbskem Telegrafu.

"Dončić pobesenel in razjezil navijače," poroča Informer.rs. "Sramota Luke Dončića. Rivala ponižal z gnusno kletvico," pa so bili ostri pri Kurirju.

Eurobasket 2022 Živel bo v LJ Šport Prvi Američan pri Olimpiji: Pripravljam nekaj velikega, Slovenija bo zadovoljna

Komentarjev 22
  • Toma 18:32 05.september 2022.

    Ipak je na *ić = Balkanac!

  • jakec1575 18:21 05.september 2022.

    ah, to se bosanci mal pumpajo. treba naredit vihar. je pa res, da vlada bosne ni dala denarja za ekipo in so se toliko bolj razpizdeni prisli na evropsko. Nimajo opreme. nosijos vojo opremo itd. zato so motivirani. Bosna je ...prikaži več vedno znala igrati basket.

  • Dusan Radikovic 15:30 05.september 2022.

    Ko berem večino komentarjev, se vprašam, če je sploh kdo igral kakšno tekmo. Pa naj bo karkoli. Namreč normalno se mi zdi, da si jezen ko izgubljaš. In v jezi marsikaj rečeš, kar v drugačni situaciji niti pomislil nebi. Nihče ...prikaži večče sploh ne ve na koga je letelo. Mogoče je bil jezen sam nase, mogoče na selektorja, ali pa na Bosanske igralce..... Ampak najlažje je nekoga doma iz kavča komentirat in zmerjat.