Šport > Košarka
28757 ogledov

Gogi nezadovoljen, ker je selektor 'pozabil' nanj: Vprašajte ga!

Eurobasket 2022 Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca je morala priznati premoč izbrani vrsti Bosne in Hercegovine.

Slovenci so na Eurobasketu po zmagah proti Litvi in Madžarski doživeli hladen tuš proti reprezentanci Bosne in Hercegovine. Ta je na koncu slavila s 97:93.

Eurobasket 2022 Po 11 zmagah Šport Nervozni Slovenci doživeli šok na tretji tekmi EP

"Slaba tekma. Odprli smo jo slabo, brez prave energije, to se je poznalo skozi celo tekmo in BiH je zasluženo zmagala. Tako kot odpreš tekmo, tako se tudi konča," je kapetan Goran Dragić obžaloval predvsem slab vstop v dvoboj, ki so ga tekmeci odprli z delnim izidom 8:0. Kasneje, ko je sam stopil na parket, je igra Slovenije le stekla.

Na vprašanje, zakaj je potem v drugi in tretji četrtini zaporedoma izpustil 14 minut igre, je le pomenljivo odvrnil: "Vprašajte selektorja!"

Ta je na novinarski konferenci odgovoril: "Odločitev je bila takšna. Poskušal sem razporediti minutažo. Začutil sem, da ne bi mogel igrati 40 minut. Pomembno se mi je zdelo, da bo svež za drugi polčas. Bila je moja odločitev."

Gogijeve besede je pokomentiral tudi Edo Murić, ki je miril situacijo: "V ekipi je vse tako kot mora biti. Enostavno... Goran ima tak karakter, da želi zmagati in ko vidi, da moštvu ne gre dobro, hoče dati celega sebe. Sem je prišel, da nam bi pomagal. Ne vem, kaj se je zgodilo, ampak zagotovo ni bilo namerno. Že naslednjo tekmo bo vse v redu."

Nezadovoljstvo je sicer že med tekmo kazal tudi Klemen Prepelič, ki je po neuspešni obrambni akciji nervozno pomahal proti klopi. "Roberson je dosegel šest trojk pred tem, enostavno je treba v obrambi priti višje na njegov položaj. Če se na tako enostavne stvari ne moremo adaptirati, potem ne vem, kaj delamo tukaj," je svojo potezo po dvoboju pojasnil Prepelič.

In še dodal: "Poraz ni alarmanten, bolj me skrbi naša igra. Treba bo strniti vrste in se pripraviti na naslednjo tekmo. Danes očitno niti igralci niti strokovni štab nismo bil pripravljeni na tekmeca."

Komentarjev 7
  • onxxx 08:00 05.september 2022.

    Organizacija igre so vaš problem ki nas niti ne zanima mi pa vidimo le zmago ali pušiono, kar se je tudi zgodilo. Učite se malo od brače zemljaka.

  • radovednica 07:42 05.september 2022.

    Velezvezdniki, za kakršne se imajo in jih vsi imate, so navadni brezvezni "pocerji". Zgodilo se je točno to, kar smo nekateri razumni poznavalci napovedovali. Je pa sramota, sramota in še enkrat sramota. Velezvezdniški odojek se je skoraj utopil v znoju ...prikaži več že na začetku, pokazal nič. O vseh ostalih škoda besed. kar posrečenih zmag ste videli, je to to. Od sedaj še nekaj porazov, pa adijo, marš domov. Še madžarsko so komaj zmogli...

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:10 04.september 2022.

    Mater, naši fantje se obnašajo kot da so rojeni zmagovalci. Njihova balkanska mentaliteta bi morala osvestiti, da so v športu tudi porazi. Ha ha ha, kot da bi res bili vsi vedno navajeni samo zmagovati.

Sorodne novice