Šport > Košarka
1663 ogledov

"Imamo svoje adute, nikogar se ne bojimo"

Jusuf Nurkić Saša Despot Jusuf Nurkić
Naslednji tekmec Slovenije bo Bosna in Hercegovina.

Reprezentanca Bosne in Hercegovine je po zmagi nad Madžarsko zaigrala proti Nemčiji. Gostitelji skupine so ob polčasu še zaostajali, v tretji četrtini pa povsem nadigrali tekmeca, to obdobje so dobili z rezultatom 28:11. Izbrani vrsti BiH tako ni pomagalo niti dejstvo, da so dobili vse preostale četrtine na dvoboju. Ta se je končal z izidom 92:82.

Večina košarkarjev Bosne in Hercegovine se je po tekmi z mrkimi obrazi sprehodila mimo novinarjev, ustavil pa se je največji zvezdnik Jusuf Nurkić. Ta je nekaj besed namenil tudi naslednjemu dvoboju s Slovenci: "Takoj moramo pozabiti na ta poraz in se posvetiti naslednji tekmi. Proti Slovencem bomo zaigrali tako kot proti Nemcem. V tekmo bomo vstopili močno, imamo svoje adute, nikogar se ne bojimo, tudi danes se je videlo, da se lahko pomerimo z vsemi."

Jusuf Nurkić Center Šport NBA zvezdnik: Rad imam Slovenijo in njene ljudi

"Gre za izjemno dobro moštvo, pravzaprav gre za fenomenalno ekipo, bili so evropski prvaki. Do njih čutim veliko spoštovanje, a na parketu se lahko kosamo z vsemi," je še zaključil član NBA moštva Portland Trail Blazers.

Jusuf Nurkić | Avtor: Saša Despot Jusuf Nurkić Saša Despot

Podobno spoštljivo je o naslednjem tekmecu razmišljal tudi Aleksandar Lazić: "Slovenija je evropski prvak. To pove vse. Imajo fantastično ekipo, Luko Dončića in Gorana Dragića. So favoriti za osvojitev prvenstva."

"Zame bo to posebna tekma, še nekoliko večja motivacija," je priznal Lazić, ki je namreč prav tako kot Nurkić igral v Sloveniji. Slednji je bil v mlajših kategorijah član Zlatoroga, prvi pa je nosil dres Olimpije, bil posojen še Slovanu in Škofji Loki, kasneje pa je zaigral tudi za Primorsko.

"V Sloveniji mi je bil najljubši čas, ki sem ga preživel pri Olimpiji. Lepo je bilo že pri mlajših selekcijah, ko me je takratni direktor Olimpije tudi pripeljal v Ljubljano," je dejal Lazić.

"Primorska? Na koncu se je dogajalo marsikaj, niti nisem dobil vseh izplačil. J... ga. Drugače pa je bila sezona pri Primorski zelo dobra, vzdušje med igralci fenomenalno."  

Aleksandar Lazić | Avtor: Saša Despot Aleksandar Lazić Saša Despot

Eurobasket 2022 Eorobasket 2022 Šport Analiza: Preveč informacij lahko škodi, nekaj reči zadržiš zase Eurobasket 2022 Fotogalerija Šport Tako je pred hotelom, ko se pojavi prvi zvezdnik Slovenije Mikael Hopkins Naslednji tekmec na EP Šport "Olimpija je bila moj najljubši klub, verjamem pa v zmago proti Sloveniji" Eurobasket 2022 EP Šport Blažič: Boljšega scenarija ne bi mogli napisati Eurobasket 2022 Miha Šport Junak dvoboja: Luka je izjemen fant košarka ep 2022 Svari fante Šport Saša Dončić presenetil: "To bo za Slovenijo najtežja tekma!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.