Šport > Košarka
27865 ogledov

S tem se po porazu tolažijo Litovci: "Slovenija ne bo ..."

košarka ep 2022 SLO-LIT Saša Despot
V litovskem taboru so po uvodnem razočaranju hitro racionalizirali poraz s Slovenijo.

Litovska košarkarska reprezentanca, ena izmed kandidatk za najvišja mesta na EuroBasketu 2022, je na uvodni tekmi izgubila proti Sloveniji.

Varovanci Aleksandra Sekulića so se izkazali z borbeno igro v končnici srečanja, v kateri so nadoknadili zaostanek petih točk (73:78) ter se z delnim izidom 19:7 veselili uspešnega uvoda v obrambo evropske krone (92:85).

košarka ep 2022 SLO-LIT Eurobasket Šport Slovenija z odlično končnico do zmage nad žilavim nasprotnikom

Pred prvim preizkusom je slovenski selektor dejal, da je tekma pomembna, ne pa tudi odločilna, kar so po porazu hiteli poudarjati tudi litovski košarkarji, ki so se med obračunom zatekali k raznoraznim trikom, da bi Slovencem odvrnili pozornost od zastavljenega cilja.

Ignas Brazdeikis je zbadal Luko Dončića po zgrešenem prostem metu, medtem ko je na tisoče litovskih navijačev naše košarkarje, še zlasti pa Donćiča, provociralo z glasnimi žvižgi. Ti niso potihnili niti takrat, ko je NBA zvezdnik dobil neprijeten udarec v obraz.

košarka ep 2022 SLO-LIT | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kazys Maksvytis se je posluževal sumljivih obrambnih prijemov, njegovi soigralci pa so podvajali, prevzemali in menjavali v obrambi; vse to v želji, da bo upočasnili naše glavno orožje.

Dončić je dobil dva komolca obraz, za povrhu pa bi skoraj "oslepel" po udarcu Jonasa Valančiūnasa

Eurobasket 2022 Fotogalerija Šport Tako je pred hotelom, ko se pojavi prvi zvezdnik Slovenije

'Provokacije' so se po tekmi nadaljevalje v medijskem središču, kjer je eden izmed ključnih košarkarjev Litve podal zanimivo sodbo o kvaliteti slovenske izbrane vrste.

"Slovenija ne bo dobila vseh tekem"

Marius Grigonis | Avtor: Epa Epa
"Slovenija ni tako dobra, kot je bila leta 2017," je ocenil Marius Grigonis. "Zakaj? Ker se je Goran Dragić postaral. Težko nam je, ker smo izgubili, vendar vemo, da lahko igramo proti katerikoli ekipi. Ne verjamem, da bo Slovenija dobila vse tekme v svoji skupini. Imamo Francijo, Nemčijo... Madžarska in Bosna lahko presenetita. Nič še ni izgubljeno,  gremo naprej," je dodal litovski košarkar.

Prvi strelec poražene reprezentance Mindaugas Kuzminskas (19 točk) meni, da bi tekmo s Slovenijo morali dobiti.

"Igrali smo kot prvošolčki. Preveč smo grešili. Slovenija je dosegla 20 točk samo iz naših napak. To je bila naša največja težava," je prepričan Kuzminskas.

košarka ep 2022 SLO-LIT Prepelič: Šport "Gre za sramotno potezo s strani Fibe!" košarka ep 2022 Svari fante Šport Saša Dončić presenetil: "To bo za Slovenijo najtežja tekma!"
Komentarjev 1
  • jakec1575 15:28 03.september 2022.

    Se strinjam z oceno. Dragic je kapetan. Svoje izgubljene zoge je pokradel in popravil. Doncic se ni kapetan po dusi. Malo mu se manjka.