Šport > Košarka
4862 ogledov

"Olimpija je bila moj najljubši klub, verjamem pa v zmago proti Sloveniji"

Mikael Hopkins Profimedia
Madžarski reprezentant bo na dvoboju s Slovenijo zaigral proti nekaterim znanim obrazom.

Slovenija je na EuroBasketu v četrtek po izenačenem boju premagala Litvo (92:85), naslednjo tekmo pa bo odigrala proti Madžarski. Ta se je na svojem prvem obračunu dolgo uspešno kosala z Bosno in Hercegovino, nato pa v zaključku dvoboja morala priznati premoč Jusufu Nurkiću, Džananu Musi in kolegom. Ti so slavili s 95:85.

Kar nekaj slovenskih reprezentantov bo zdaj v madžarski izbrani vrsti srečalo nekdanjega kolega iz vrst Cedevite Olimpije. Kot naturalizirani košarkar za Madžare namreč igra Mikael Hopkins, ki je dve leti prebil tudi v Ljubljani.

"Zanimivo bo zaigrati proti nekdanjim moštvenim kolegom, kar štirje takšni so zdaj v reprezentanci Slovenije. Gre za same odlične košarkarje. Seveda jim želim, da imajo uspešno prvenstvo, a tudi to, da proti nam zgrešijo prav vse mete," je dejal Hopkins, ki je za zmaje igral v sezonah 2019/20 in 2020/21. Njegovi soigralci so bili Jaka Blažič, Edo Murić, Luka Rupnik in Žiga Dimec.

"Cedevita Olimpija je bila moj najljubši klub. Prvič sem zaigral na res visoki ravni, igral sem na tekmah lige ABA, kjer so bili nasprotiniki Partizan, Crvena zvezda, zaigral sem tudi v EuroCupu. Zame je liga ABA druga najmočnejša liga v Evropi. Imam resnično lepe spomine na Ljubljano, v klubu so mi dali lepo priložnost za dokazovanje."

Zdaj Hopkinsa čaka dvoboj z evropskimi prvaki. "Slovenija sodi med najboljše ekipe na tokratnem evropskem prvenstvu. Imajo izjemno nadarjene igralce za igro v napadu, zabavno se bo pomeriti z njimi. Vemo, da bomo morali odlično odigrati v obrambi. Poskušali bomo zmagati," je o naslednjem dvoboju Madžarske dejal naturalizirani košarkar.

"Definitivno verjamem, da lahko premagamo tudi Slovenijo. Vedno, ko stopiš na parket, imaš priložnost za zmago. Gre za igro, kjer odločajo meti. Tisti, ki jih zadane več in ki v obrambi večkrat ustavi tekmeca, nato slavi." 

Hopkins je nato pojasnil še svoje igranje za vzhodno sosedo Slovenije: "Predstavili so mi to možnost, svojemu zastopniku pa sem dejal, da si želim zaigrati s to ekipo in ji pomagati po svojih najboljših močeh. Američani nimamo veliko priložnosti, da pridobimo evropsko državljanstvo. In zakaj ne bi nastopil na Eurobasketu? Lepo je zaigrati na takšni sceni in proti takšnim zvezdnikom."

košarka ep 2022 SLO-LIT Eurobasket Šport Slovenija z odlično končnico do zmage nad žilavim nasprotnikom košarka ep 2022 SLO-LIT Po zmagi Šport "Rad bi se zahvalil tudi taksistom" košarka ep 2022 SLO-LIT Po zmagi Šport Sekulić: "Vemo, da je Luka v napadu sposoben marsičesa, toda ..." košarka ep 2022 SLO-LIT Eurobasket 2022 Šport Zoki: To je bil ključ do zmage košarka ep 2022 Svari fante Šport Saša Dončić presenetil: "To bo za Slovenijo najtežja tekma!" košarka ep 2022 SLO-LIT Prepelič: Šport "Gre za sramotno potezo s strani Fibe!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice