Šport > Košarka
3065 ogledov

Zoki: To je bil ključ do zmage

košarka ep 2022 SLO-LIT Saša Despot
Slovenska izbrana vrsta je na uvodu EP zabeležila pomembno zmago proti Litvi.

Slovenski košarkarji so na evropskih prvenstvih nazadnje izgubili 12. septembra 2015, ko jih je v osmini finala v Franciji premagala Latvija s 73:66, takrat je slovensko izbrano vbrsto vodil še Jure Zdovc. Dve leti kasneje je pod taktirko Igorja Kokoškova velik del tudi sedanjih reprezentantov zabeležil devet zmag brez poraza, serija pa se je nadaljeval z desetim uspehom v nizu tudi na sedanjem EP. Slovenci so namreč zabeležili zmago z 92:85 proti močni Litvi.

Če v Istanbulu pred petimi leti zaradi poškodbe Zoran Dragić ni mogel sodelovati, pa je zdaj znova zaigral na Eurobasketu po kar sedmih letih premora, nastopil je namreč v Franciji 2015, še prej pa tudi na domačem prvenstvu 2013 in v Litvi 2011.

"Super je tole, že kar dolgo ni bilo evropskega prvenstva. Kar malce pozabiš za kakšno atmosfero gre. Ni ga bilo pet let. Veseli smo, da smo se fantje spet zbrali. Zdaj gremo tekmo za tekmo," je po tekmi z LItvo dejal Zoki, ki ga na polovici četrtine ni pretirano skrbel tudi zaostanek petih točk: "Imamo to sposobnost, da se lahko  vrnemo po zaostanku. Vendar se to ne smemo zanašati. Predvsem moramo igrati boljšo obrambo, danes se je izšlo, bila je pa kar kriza."

košarka ep 2022 SLO-LIT Po zmagi Šport Sekulić: "Vemo, da je Luka v napadu sposoben marsičesa, toda ..." košarka ep 2022 SLO-LIT Po zmagi Šport "Rad bi se zahvalil tudi taksistom" košarka ep 2022 SLO-LIT Eurobasket Šport Slovenija z odlično končnico do zmage nad žilavim nasprotnikom

Dvoboj je sicer ocenil takole: "Tekma je bila zelo težka, vedeli smo, da bo težka, saj imajo odlične centre. Vemo, da smo proti Nemčiji odigrali slabo in prav zapiranje pod košem v obrambi, ki ga ni bilo na prejšnji tekmi, je bilo tokrat pomembno. Danes smo pokazali naš karakter. Šlo se je gor, dol, prišli smo spet nazaj. Igrali smo skupaj in to nas krasi že od nekdaj. Njapomembneje je, da smo dobro odprli evropsko prvenstvo. Ta tekma je zdaj z nami, zdaj so na vrsti drugi dvoboji."

Po porazu v nedeljo, ko je Slovenija v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo visoko klonila proti Nemčiji, slednja je dobila predvsem skok, so se igralci sicer pogovorili o svojih napakah. "To je bil ključ. Mislim, da smo proti Nemčiji dobili eno dobro zaušnico. Pokazali so nam... Drugače bi bilo že vse preveč popolno, saj smo v pripravha in nato proti Estoniji nanizali kar precej zmag. Potem smo proti Nemčiji igrali slabo, a smo pri tem vedeli, kje so naše napake. Enostavno je bilo takrat 30 skokov v napadu preveč."

Podrobnejše priprave na tekmo proti Madžarski, ki bo v soboto naslednji tekmec Slovenije, so se začele šele po uspehu proti Litvi, a splošno mnenje o naslednjem nasprotniku Slovenije je Zoran Dragić že lahko podal: "Dobra ekipa, danes vsakdo zna igrati. Vemo, da imajo dobre igralce, mi pa moramo v vsako tekmo vstopiti stoodstotno."

košarka ep 2022 SLO-LIT Posebna delegacija Šport Ne boste verjeli, kdo je bil na tekmi: "Luki bi rekel le ..." slovenski navijači Fotogalerija Šport Slovenci v Kölnu s posebnim mestom za pripravo na tekme
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice